Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар варто купувати зараз? Як змінився курс у вересні та до чого готуватися далі

Українцям варто слідкувати за новинами та подіями, що можуть вплинути на економічну ситуацію в країні, і вчасно реагувати на можливі зміни

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Економіст розповів, що відбувалося з курсом долара протягом вересня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У вересні 2023 року курс долара став однією з основних тем обговорення як серед фахівців у галузі економіки, так і серед звичайних громадян. Цей місяць був періодом інтенсивних коливань на валютних ринках, це було пов'язано з різними подіями та факторами.

Журналісти сайту Pro Гроші звернулися до доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова та запитали: що відбувалося з курсом долара у вересні та до чого готуватися далі.

Які зміни відбувалися з курсом долара у вересні

За словами економіста, у перший місяць осені курс долара був відносно стриманий, якихось стрімких рухів не було. Тому протягом вересня тенденція зміни вартості іноземної валюти була зрозумілою.

Тобто, долар поступово підіймався вгору, він навіть переходив позначку у 38 гривень. Але знову ж таки, ці коливання є прийнятними для валютного ринку, в якийсь день курс зростав, через певний період він падав, тобто не було тенденції до того, що він зафіксується на якійсь найвищій позначці.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Така стабільність на ринку валют свідчила про те, що регулятори та економічна політика країни змогли створити умови для рівноваги курсу долара.

Що чекати на валютному ринку

Що стосується того, чого очікувати від валютного ринку надалі, доктор економічних наук Олексій Плотніков вказав, що скоріш за все, долар вийде на ті параметри, які були оприлюднені раніше. Американська валюта буде зберігати стабільність, і вже на початку 2024 року можна очікувати курс близько 41,4 гривні за долар, що буде поступовим підйомом в порівнянні з поточними значеннями. Також, на кінець 2024 року, за передбаченнями експерта, курс може досягти рівня 41,9 гривні за долар.

Економіст зазначив, що досягнення цих показників буде відбуватися поступово і не варто очікувати раптових різких змін.

Раніше редакція сайту Pro Гроші разом з експертом розбиралася, чому українці надають перевагу саме долару, а не іншій іноземній валюті. Також ми дізналися в економіста, що буде відбуватися з курсом американської валюти у жовтні. Більше про курс долара читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.