Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар невпинно дешевшає – який курс пропонують в банках та обмінниках

Пропонуємо дізнатися, як змінилися курсові показники в фінансових установах та на чорному ринку 1 листопада

Фото: Pexels

Курс долара 1 листопада

Фото: Pexels

Українців тривалий час попереджали про збільшення вартості американського долара, однак наразі на валютному ринку спостерігається зовсім інакша ситуація. Курс іноземної валюти постійно знижується. Така тенденція продовжилася й 1 листопада.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, який курс долара пропонують в Україні на початку листопада.

Який курс долара встановили банки

Українські банки тримали стабільний обмінний курс долара на рівні 37,50 грн/дол. при покупці та 38 грн/дол. при продажі протягом останніх декількох днів жовтня. Проте з приходом листопада сталося певне покращення для українців, оскільки фінансові установи знизили курс долара на 10 копійок. Тому, станом на 11:00 в банках курсові показники знаходяться на такому рівні:

  • купівля – 37,40 грн/дол. (-0,10);
  • продаж – 37,90 грн/дол. (-0,10).

Що відбувається з доларом в обмінниках

Поступове зниження курсу долара спостерігається й в обмінних пунктах. Останній раз іноземна валюта дорожчала 22 жовтня, після цього вона постійно дешевшала. Так, станом на 1 листопада, фінустанови пропонують своїм клієнтам купувати долари за 37,81 грн/дол. (-0,04), а продавати – 37,70 грн/дол. (-0,02).

Який курс долара пропонують на чорному ринку

Сьогодні на чорному ринку приватні особи запропонували своїм клієнтам новий обмінний курс для долара. Українці мають можливість придбати іноземну валюту за вчорашнім курсом, а саме за 37,85 грн/дол. Водночас середнє значення вартості покупки долара зменшилося на 2 копійки та тепер складає 37,78 грн/дол.

Чи відбудуться кардинальні зміни на валютному ринку в листопаді

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин розповів журналістам сайту Pro Гроші, що стабільність курсу долара в Україні визначатиметься загальним обсягом макрофінансової допомоги від західних партнерів. І наразі, надані 45 мільярдів доларів грошової підтримки у 2023 році свідчать про достатні фінансові ресурси для стабільності валютного ринку.

Однак, після Нового Року можуть виникнути питання, пов'язані з угодою між Україною та Європейським Союзом щодо фінансової допомоги, оскільки деякі європейські партнери не погодилися з запропонованими умовами. Крім того, долар може зазнати коливань через вибори у США.

Прогнози на листопад в Україні свідчать про стабільність валютного ринку з невеликими коливаннями курсу долара, можливо, іноземна валюта досягне рівня 38 грн/дол., але без різких змін.

Раніше журналісти сайту Pro Гроші дізналися в економіста, які є перспективи заробітку на купівлі та продажу доларів. Також ми повідомляли, що відбувалося з курсом долара минулого тижня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.