Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар не припиняє дивувати? Що відбувається з курсом в обмінниках та на чорному ринку

Пропонуємо дізнатися, де українцям вигідніше здійснювати валютні операції з доларами 31 жовтня

Фото: УНІАН

В Україні встановили новий курс долара

Фото: УНІАН

В України курс долара впевнено знижується вже з 18 жовтня. Хоча після цього і були певні "стрибки" у ціні, але вони – незначні та вартість іноземної валюти все одно знижувалася. Така тенденція продовжилася й в останній день другого місяця осені – 31 жовтня.

Ґрунтуючись на даних порталу "Мінфін", сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, який курс долара сьогодні на чорному ринку та в обмінниках.

Який курс долара встановили обмінні пункти

Обмінники продовжили знижувати вартість американського долара. Сьогодні, 31 жовтня, українці мають змогу купувати іноземну валюту за вигіднішим курсом. Оскільки фінансові установи встановили ціну продажу на 5 копійок менше, ніж учора. Так, клієнти обмінників можуть придбати долар за 37,83 грн/дол.

Проте, зі зниженням вартості долара виникають і деякі мінуси, оскільки фінансові установи не мають наміру зазнавати збитків і, отже, пропонують менш вигідний обмінний курс для іноземної валюти. Одержані дані на 11:00 показують, що середня ціна продажу долара для українців становить 37,70 грн/дол., що на 11 копійок нижче, ніж учора.

Що відбувається з курсом долара на чорному ринку

На чорному ринку у вівторок не відбулося змін. Українці можуть звернутися до приватних осіб, які пропонують наступний курс:

  • купівля – 37,80 грн/дол.;
  • продаж – 37,90 грн/дол.

З огляду на ці дані можна зробити висновок, що сьогодні українцям, які планують продавати свої іноземні валютні заощадження, може бути вигідніше звернутися до приватних осіб на чорному ринку. А ось тим, хто планує придбати долари – до обмінників.

Однак варто зазначити, що, обираючи чорний ринок, варто бути обережним, оскільки там менш безпечно проводити валютні операції.

Чи варто чекати різких змін у курсі долара в листопаді

Український валютний ринок протягом останніх трьох тижнів спостерігає стабільне зниження вартості долара. Журналісти сайту Pro Гроші запитали у члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, що буде відбуватися з валютою наступного місяця.

За його словами, листопад 2023 року може бути періодом спокою. Оскільки валютний курс залежить від обсягу макрофінансової допомоги від західних партнерів, яка складає 45 мільярдів доларів. Завдяки цьому очікується стабільність на валютному ринку до кінця року.

Після новорічних свят може виникнути невизначеність через умови фінансової допомоги від Європейського Союзу та можливі коливання американського долара через вибори у Сполучених Штатах. Проте загальний прогноз на листопад підтверджує стабільність валютного ринку, з незначними коливаннями, можливо, до рівня 38 гривень за долар, без раптових змін.

Раніше ми повідомляли, що робити у разі отримання доларових купюр старих зразків. Також ми дізналися в економіста, як в Україні встановлюється готівковий курс.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.