Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар грає на нервах українців? Що відбувається з курсом в обмінниках та на чорному ринку

Редакція сайту Pro Гроші підготувала огляд змін, які відбулися з курсом іноземної валюти 6 вересня

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні курс долара оновив свої показники

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На початку вересня можна було спостерігати незначні коливання курсу долара, які обмежувалися декількома копійками. 6 вересня іноземна валюта продовжила цю тенденцію.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, скільки коштує долар в обмінних пунктах та на чорному ринку.

Як змінився курс долара в обмінниках

За останній тиждень, а саме з 31 серпня по 6 вересня, курс долара демонструє повільне зниження вартості, лише 5 вересня відбулося подорожчання валюти на кілька копійок. У середу, 6 вересня, в обмінних пунктах пропонують американський долар за таким курсом:

  • продаж – 37,83 грн/дол. (-0,01);
  • купівля – 37,7 грн/дол. (+0,02).

Динаміка зміни курсу долара в обмінниках
Динаміка зміни курсу долара в обмінниках
Фото: Мінфін

Що відбувається з курсом долара на чорному ринку

На чорному ринку також відбуваються певні валютні гойдалки. У порівнянні з попереднім днем середній курс купівлі долара збільшився на 13 копійок, наразі він становить 37,78 гривні. Водночас вартість продажу іноземної валюти склала 37,83 гривні, що на 21 копійку менше, ніж це було 5 вересня.

Де вигідніше купувати долари

В Україні змінилися правила продажу безготівкової валюти, тому у деяких людей виникає питання щодо того, де вигідніше обмінювати долари: у банках, обмінних пунктах чи на чорному ринку. За роз'ясненням сайт Pro Гроші звернувся до доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова.

З'ясувалося, що навіть при нових правилах людям все ж таки вигідніше купувати долар саме в обмінних пунктах.

Так, в банках менш вигідний курс, але там є гарантія якості валюти, безпека обміну тощо. Тому навіть коли будуть ще змінюватися валютні обмеження, то, скоріш за все, більш вигідний курс залишиться саме в обмінниках, – розповів Плотніков.

Економіст додав, що він не спонукає населення користуватися послугами чорного ринку і, отже, не розглядає його як вигідний варіант для обміну валюти.

Раніше сайт Pro Гроші разом з експертами розібралися, що буде з курсом американського долара у вересні. Також ми розповідали, коли краще купувати долари.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.