Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Для шахраїв ваші гроші стануть недоступними: як захистити свою банківську картку

Розповідаємо, яких правил потрібно дотримуватися українцям, аби захистити свою банківську картку від шахраїв

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як захистити свою банківську картку від шахраїв

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Шахраї все частіше вигадують нові схеми, за якими крадуть гроші українців з банківських карток. Однак можна захистити свою платіжку картку від третіх осіб.

Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

Українцям розповіли, як можна захистити свою банківську картку від шахраїв та зберегти свої гроші. Для цього потрібно дотримуватися простих правил безпеки:

  • не тримайте PIN-код картки разом із самою карткою, його потрібно знати напам’ять;
  • не розголошуйте PIN-код і CVV2-код своєї платіжної картки третім особам. Ігноруйте запити надати цю інформацію навіть від працівників банку або представників правоохоронних органів;
  • регулярно змінюйте PIN-код картки. Але робити це потрібно через перевірений банкомат, який розташований всередині відділення банку;
  • встановіть добовий ліміт на зняття готівки з платіжної картки, так ви обмежите списання значних сум коштів;
  • під’єднайте послугу SMS-інформування про всі операції за картковим рахунком. Так ви зможете відстежувати транзакції та вчасно зреагувати у разі неправомірних дій з вашою карткою;
  • не використовуйте чужі телефони для входу в особистий кабінет мобільного банку. Вхід потрібно здійснювати виключно з власних пристроїв;
  • уникайте зберігання даних вашої картки на сайтах інтернет-магазинів;
  • у разі втрати або крадіжки картки негайно телефонуйте до банківської установи для її блокування.

Шахраї вигадали ще одну нову схему

Іноді українці можуть отримувати небажані повідомлення, які були надіслані через розсилку з метою шахрайства або інформування про щось. У таких випадках відправник майже завжди анонімний.

За допомогою спамових листів компанії розповідають про акції та різні пропозиції, аби збільшити продаж товарів або послуг. Але спамові повідомлення можуть бути шкідливими. Щоб не натрапити на шахраїв, потрібно захистити свій гаджет.

В жодному разі не можна відповідати на подібні повідомлення, шахраї використовують спеціальні програми, через які отримують всю необхідну інформацію, яка прив'язана до вашого гаджета. Аби уникнути такого спаму, використовуйте антивірус, який буде автоматично фільтрувати вхідні повідомлення.

Раніше ми розповідали, як шахраї "розводять" українців на OLX. Також ми писали, які зараз існують телефонні афери. Більше про те, які фінансові афери вигадують шахраї, читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.