Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяким українцям виплатять нову фінансову допомогу: хто зможе отримати гроші

Грошова допомога призначена тільки для мешканців кількох областей України, які мають статус внутрішньо переміщених осіб

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям виплатять нову фінансову допомогу

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці, які переїхали у Львівську та Івано-Франківську області, тікаючи від війни, можуть отримати фінансову підтримку від Спілки робітничих самаритян Німеччини (ASB). Спершу потрібно пройти опитування від організації та надіслати заявку на участь.

Про це йдеться на порталі Zayava Info.

Кошти призначені лише для українців зі статусом ВПО, які переїхали на тимчасове місце проживання у вказані регіони. Важливою умовою призначення виплат є відсутність іншої грошової допомоги протягом липня-вересня 2023 року.

Щоб претендувати на фінанси, необхідно заповнити анкету, вказавши персональні дані. На основі інформації представники Спілки робітничих самаритян Німеччини складуть перелік домогосподарств, які найбільше потребують багатоцільової підтримки.

Заява повинна містити такі відомості:

  • адреса електронної пошти;
  • фото паспорта, РНОКПП, прописки, довідки ВПО;
  • повне ім’я та номер телефону;
  • поточне місце проживання;
  • стать і дата народження;
  • кількість членів сім’ї;
  • загальний сукупний дохід родини на місяць.

Як зазначили в ASB, заповнена анкета не є гарантією отримання виплат. У жовтні триватиме обробка даних, а всіх, кого відберуть у програму, окремо проінформують про деталі. Наразі невідомо, скільки виплачуватимуть українцям.

Допомога на зиму від ООН

Раніше ми розповідали, що Кластер ООН з питань житла та непродовольчих товарів в Україні планує забезпечити до 1 мільйона наших громадян зимовими наборами. Туди входитимуть високотемпературні ковдри, матраци, покривала, електричні та твердопаливні обігрівачі.

Окремим видом підтримки зроблять паливо, тобто дрова та вугільні брикети. На фінансування потрібно приблизно 200 млн доларів. За словами координатора Кластера Джона Вейна, не виключено, що окремо українцям надаватимуть грошову допомогу, але для цього треба максимально розуміти потреби та ринок.

Набори повинні стати в пригоді людям, коли настануть зимові морози. Особливо з огляду на потенційну небезпеку від Росії, яка може відновити масовані ракетні обстріли енергетичної інфраструктури. Згодом отримати допомогу від ООН можна буде, звернувшись до представників місцевої влади.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що деякі українці автоматично отримають субсидії на зимовий період і розповідав, кому точно виплатять допомогу. Також ми повідомляли, що деяким українцям виплатять ще одну грошову допомогу в розмірі 8 500 грн.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.