Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяким дітям виплатять по 5 000 гривень: хто може розраховувати на допомогу

Отримати допомогу зможуть першокласники, але їм потрібно відповідати певним критеріям

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Діти загиблих захисників, які пішли до першого класу, отримають грошову допомогу

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Діти загиблих бійців, які проживають у Вінниці та у 2023 році пішли до першого класу, можуть отримати одноразову грошову допомогу. Подання заявок на отримання виплат триватиме до 30 вересня. На матеріальну допомогу також можуть розраховувати й діти ВПО, які наразі проживають у місті.

Про це повідомила пресслужба Вінницької міської ради.

Скільки виплачуватимуть

Розмір одноразової грошової допомоги становитиме 5 000 гривень на одну дитину. При цьому отримати виплати зможуть українці, які перебувають на обліку в Єдиному муніципальному реєстрі осіб, які мають право на пільги, доплати та послуги.

Як отримати допомогу

Для того, аби отримати грошову допомогу, мати, батько чи опікун першокласника мають звернутися до управління соцзахисту населення та надати такий пакет документів:

  • заяву на ім'я міського голови;
  • копію документа, що посвідчує особу (паспорт заявника або ID-картку) та довідки про реєстрацію місця проживання);
  • копію довідки про надання реєстраційного номера облікової картки платника податків (або довідки про відмову) заявника;
  • копію документа, що засвідчує відносини дитини та заявника (свідоцтво про народження, усиновлення, документ, що підтверджує встановлення опіки чи піклування);
  • копію довідки про реєстрацію місця проживання дитини;
  • копію довідки про взяття внутрішньо переміщеної особи на облік у департаменті соцполітики міськради (копія довідки надається заявником на себе та дитину);
  • копію довідки на дитину про користування пільгами згідно із ЗУ "Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту";
  • довідку із закладу загальної середньої освіти про зарахування дитини на навчання до 1-го класу;
  • довідку про відкриття особового банківського рахунку заявника.

Хто з українців може отримати до 8 500 гривень

Українцям з Дніпропетровської області виплачують від 6 500 гривень до 8 500 гривень на кожного члена сім'ї. Розмір грошової допомоги залежить від кількості членів сім'ї. Наприклад, якщо у складі сім'ї є від однієї до тьох осіб, то їм виплатять 6 500 гривень. Сім'я з чотирьох осіб може розраховувати на 7 000 гривень, а родина, яка складається з понад п'яти осіб, отримає 8 500 гривень.

Про те, яким критеріям мають відповідати українці для отримання грошової допомоги, читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, що виплати від ООН зможуть отримати ще більше українців. Також ми писали, кому з громадян можуть виплатити 6 000 гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.