Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяким українцям виплачують 40 тисяч грн допомоги: хто може отримати

Кошти передбачено на відновлення бізнесу чи самозайнятості з нахилом на сільське господарство

Фото: Pexels, НБУ, Нацполіція. Колаж: Pro Гроші

Українські фермери можуть отримати грант на відновлення сільського господарства

Фото: Pexels, НБУ, Нацполіція. Колаж: Pro Гроші

Мешканці Іванківської громади у Київській області (Вишгородський район) можуть претендувати на фінансову допомогу від Данської ради у правах біженців.

Про це повідомили на сторінці організації в Facebook.

Внаслідок воєнних дій чимало малих і середніх підприємців втратили можливість здійснювати сільськогосподарську діяльність. Комусь пошкодили будівлі чи необхідне обладнання, в декого не залишилось худоби тощо. Тому Данська рада у правах біженців оголосила про запуск програми підтримки домогосподарств. При чому йдеться саме про Іванківську територіальну громаду.

Гроші належать представникам бізнесу та людям, які працюють незалежно, на відновлення чи розширення діяльності. Організатори не будуть звертати увагу, чи зареєстровані жителі на території громади, тобто для внутрішньо переміщених осіб подання заявок також відкрито. Це варто зробити до 10 травня поточного року.

Розмір фінансової допомоги наступний:

  • до 40 тисяч грн – для фізичних осіб на відновлення власного господарства, створення або розширення бізнесу та/або самозайнятості;
  • від 40 тисяч грн – для підприємств і ФОПів, які мають офіційно зареєстрований бізнес.

Першочергово організатори враховуватимуть, наскільки реалістичною та рентабельною є бізнес-ідея. Заявник повинен максимально прозоро розуміти, як реалізувати задумане та скільки коштів на це потрібно. Перевагу в рамках програми матимуть громадяни, джерело доходу яких пошкодили чи зруйнували. Мова про господарські приміщення, техніку, живу силу та ін.

У родин з соціальною або фінансовою вразливістю буде більше шансів на призначення підтримки. Втім зауважимо, що кошти не можна витратити на ремонт житла, купівлю насіння, добрив, кормів та особистого автомобільного транспорту.

Гранти для жіночих підприємств

В рамках програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" виділили 1,5 млн доларів на підтримку жіночого підприємництва і сімейного бізнесу. Українкам надаватимуть гранти розміром від 10 тис. до 35 тис. доларів на різноманітні потреби, а саме відкриття власної справи, масштабування існуючого бізнесу, вихід на міжнародні ринки, заходи з релокації, оптимізацію процесів тощо.

Заявки можна подавати до 24 липня 2023 року, причому їх розглядатимуть поетапно, враховуючи великий інтерес з боку громадськості. Щоб встигнути на перший розгляд, потрібно звернутися до 19 травня. Наступні дедлайни будуть 16 червня та 24 липня.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Україні жінкам пропонують до 2 тисяч євро допомоги та розповідав, хто і як може отримати. Також ми повідомляли, що комунальні борги не будуть стягувати з деяких українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.