Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці можуть отримати компенсацію від ПриватБанку: що для цього треба

Акція діє лише в тих містах України, де можна розраховуватися за громадський транспорт через QR-код

Фото: УНІАН, Pexels, Kyivpastrans. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк запустив акцію повернення коштів за квитки у громадському транспорті

Фото: УНІАН, Pexels, Kyivpastrans. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк з 24 квітня запустив нову акцію, яка забезпечує громадян кешбеком за користування громадським транспортом. Кошти повертаються на картку "Універсальна" і не можуть перевищувати 250 грн на місяць.

Про це йдеться на офіційному сайті фінустанови.

Щоб стати учасником акції, потрібно зареєструватися до 24 липня, саме тоді завершується дія пропозиції. Вона доступна жителям населених пунктів, де існує можливість заплатити за проїзд, скануючи QR-код у додатку Приват24.

Процедура досить легка та комфортна для клієнтів ПриватБанку: варто лише відкрити застосунок, просканувати код, розміщений на наліпках у транспорті, та провести оплату. Важливо натиснути кнопку "закомпостувати". Після цього доказ оплати, тобто квиток, зберігається в мобільному телефоні.

В акції можуть взяти участь повнолітні клієнти ПриватБанку, які мають картку "Універсальна". Саме на неї повертатимуть кошти – 50% від вартості квитка за кожну поїздку. Максимальна сума кешбеку за місяць не повинна бути більше ніж 250 грн на особу. До речі, відшкодування додатково оподатковується, але ПДФО від імені клієнтів сплачує фінустанова.

Зауважимо, компенсація не розповсюджується на одноразові оплати, які перевищують 100 грн. Виплата кешбеку здійснюється один раз на два тижні від початку акції.

Гроші з картки опиняються в США

Раніше ми повідомляли, що в клієнта ПриватБанку вкрали кошти на суму більш як 50 тисяч гривень. Дві оплати надійшли на рахунок антикварного магазину в США, ще одна – в американський готель на оплату його послуг. Але чоловік запевняє, що це неможливо, до того ж він не підтверджував списання в додатку.

"Я написав заяву в поліцію, звернувся у відділення банку з письмовою вимогою провести розслідування. Також попросив на час розгляду справи припинити нарахування відсотків на кредитну лінію та відновити рахунок до стану, в якому він знаходився, шляхом негайного повернення коштів", – розповів чоловік.

В нього стоять налаштування ліміту на оплату в Інтернеті до тисячі гривень, але ця система безпеки не спрацювала. Щобільше, гроші були не особистими, а кредитними, тож ПриватБанк вимагає покрити заборгованість. Йому повернули перші два списання на суму 37 453 гривень, але за іншим нараховують відсотки.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк заблокував картку через кредитний ліміт і розповідав, чим завинила пенсіонерка. Також ми повідомляли, що Facebook позбавив клієнта ПриватБанку 1 200 євро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.