Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі області отримають допомогу від уряду на зиму – кому та що дістанеться

Державна підтримка допоможе окремим регіонам пройти опалювальний сезон легше

Фото: Getty Images, Depositphotos, Gov.ua. Колаж: Pro Гроші

Уряд виділить гроші на відновлення областей, постраждалих від обстрілів

Фото: Getty Images, Depositphotos, Gov.ua. Колаж: Pro Гроші

Деякі регіони України, які найбільше постраждали від масованих ракетних обстрілів, отримають державну допомогу від уряду у вигляді деревини для опалення та металевих печей.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram-каналі.

За його словами, мешканці чотирьох регіонів потребують збільшення державного фінансування на забезпечення окремих потреб. Через пошкодження енергетичної інфраструктури громадяни можуть залишитися без опалення і водопостачання, тому фінансову підтримку для здійснення ремонтних робіт і створення запасів паливних ресурсів потрібно значно збільшити. Зокрема йдеться про допомогу Сумській, Полтавській, Харківській і Донецький областям.

Щоб усі регіони змогли максимально легко у нинішніх умовах пройти поточну зиму та опалювальний сезон, для них виділять:

  • 50 млн гривень на виконання першочергових ремонтних робіт із відновлення інфраструктури у Сумській області;
  • 100 млн гривень для відбудови зруйнованої системи теплопостачання в м. Кременчук;
  • понад 480 кубічних метрів дров, які розподілять між жителями Харківської області для опалення будинків (передасть Укрзалізниця);
  • 600 мобільних металевих печей для Донецької області в якості основних засобів обігріву у місця, де централізоване опалення не функціонує (також від Укрзалізниці).

Раніше президент Володимир Зеленський говорив, що українці повинні виявити стійкість, аби вистояти цієї зими, наскільки би важко не було. Він закликав не допускати жодних внутрішніх конфліктів, які можуть послабити українську хоробрість. "Ворог дуже сподівається використати зиму проти нас, зробити холод і труднощі частиною свого терору", – зазначив він.

Взимку доведеться постійно жити без світла

Під час засідання уряду 9 грудня Денис Шмигаль назвав ситуацію в енергосистемі контрольованою, проте дефіцит досі знаходиться на значному рівні. Відомо, що пошкоджено 40%об'єктів високовольтної мережі, а також всі теплові та гідроелектростанції у державі. Через це прогнозується, що громадянам доведеться жити в умовах періодичної відсутності світла всю зиму.

Уряд також планує розробити чіткі пріоритети включення електроенергії. На першому місці буде критична інфраструктура, на другому – об'єкти військово-промислового комплексу. Третій пріоритет нададуть бізнесу, що виготовляє критично важливу продукцію (наприклад, хлібні вироби чи молочні товари). Наостанок світло вмикатимуть житловому сектору.

Денис Шмигаль впевнений, що такий підхід є максимально справедливим, і він допоможе Україні пройти всю зиму без значних незручностей.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Шмигаль розповів, скільки у сховищах газу та вугілля. Також ми повідомляли, чи можуть ціни на продукти злетіти перед зимовими святами, та розповідали, чи запасатися вже зараз.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.