Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі клієнти Ощадбанку помітили проблеми з рахунками – чим вони незадоволені

Не всім клієнтам зручно обслуговувати свій ФОП в Ощадбанку з огляду на потребу використовувати фізичний носій з ключем

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

З рахунком ФОП в Ощадбанку можуть бути проблеми

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк пропонує клієнтам 4 тарифи для відкриття рахунку фізичної особи-підприємця. При цьому потрібно користуватися онлайн-банкінгом CorpLight і мати носій з файловим ключем. Але можуть виникати проблеми під час переказу коштів на особисту платіжну картку.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком MaryVS, поскаржилася на незручність обслуговування рахунку ФОПа в Ощадбанку. На думку клієнтки, існують фінансові установи, де все працює набагато простіше та без регулярних проблем. Зокрема, жінка виділила такі мінуси:

  • наявність носія з файловим ключем, який не можна зберегти у мобільному телефоні та використовувати у зручний час (ця послуга є у ПриватБанку);
  • необхідність завантажити на ПК спеціальну програму CorpLight, щоб підписувати ключем документи та переказувати кошти з рахунку;
  • потрібно довести сплату податків, щоб успішно здійснити відправлення власних коштів;
  • часто виникають помилки у призначенні платежу, через що транзакція не проходить з першого разу.

"Зробіть нормальний мобільний додаток, щоб коли завгодно можна було підписати платіж і розпоряджатись грошима на свій розсуд. Без різниці, була сплата податки чи ні, з цим нехай розбирається податкова", – констатувала клієнтка.

Водночас інші користувачі порталу відповіли у коментарях до скарги, що тримати файловий ключ доступу до рахунку в незахищеному місці – це безвідповідально, адже його можуть викрасти. Для цього існує чимало шахрайських схем, за допомогою яких зловмисники отримують персональні дані та доступ до смартфонів/ноутбуків. Тож краще мати спеціальний носій і не хвилюватися за безпеку рахунку.

Які тарифи для ФОПів пропонує Ощадбанк

Всього існує 4 тарифні плани з різною вартістю за місяць, а саме:

  • "Моя справа" – 169 грн;
  • "Мій бізнес" – 249 грн;
  • "Моя компанія" – 349 грн;
  • "Все включено" – 599 грн.

Втім місячна плата не стягується, якщо не було руху коштів. Разом із відкриттям рахунку фізичної особи-підприємця клієнти отримують корпоративну картку для зручного обліку витрат і окремий валютний рахунок, щоб зберігати кошти та здійснювати валютні платежі.

За зняття готівки з корпоративної картки передбачається комісія в розмірі 0,75%, а вартість онлайн платежів у межах фінансової установи – 0 грн.

За додаткові послуги, наприклад, "Готівка" чи "Операції з іноземною валютою", потрібно платити. Вони коштують 50 та 200 грн відповідно поверх вартості обраного тарифу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, за якою послугою Ощадбанку треба завжди слідкувати. Також ми повідомляли, що банкомати Ощадбанку можуть "вкрасти" ваші гроші та розповідали, скільки доведеться чекати повернення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.