Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дають 30 днів на виправлення: яка проблема може позбавити субсидії

Громадянам дається 30 днів на виправлення неточності, щоб субсидію призначили

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

За яку помилку можуть позбавити субсидії

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть оформити житлово-комунальну субсидію на опалювальний та весняно-літній періоди, яка передбачає знижки на оплату послуг. Але одна помилка в документації може позбавити права на державну допомогу.

Про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду України.

Щоб орган прийняв позитивне рішення в питанні пільг, претендент подає відповідну заяву та низку документів. Обов’язковою в переліку є декларація про доходи та витрати. Очевидно, що субсидію не можуть нараховувати громадянам, фінансовий стан яких задовільний. Отже, важливо не помилитися в процесі заповнення документів, адже наявність неточності означає, що в допомозі відмовлять.

Звісно, єдина механічно вчинена помилка не позбавить громадян державної підтримки. ПФУ дає 30 календарних днів з моменту подання документів, за які заявник повинен виправити інформацію, подавши нову декларацію або усунувши неправдиві дані в попередній. Також дозволяється продовжити цей термін, якщо претендент не мав змоги здійснити виправлення через хворобу. Від особи вимагатимуть підтверджувальні документи про факт захворювання.

Після завершення 30-денного періоду в призначенні житлової субсидії відмовлять, якщо вимогу про виправлення не задовольнять. Повідомлення про негативне рішення ПФУ надійде з органу впродовж трьох календарних днів після ухвалення. Заявнику повинні надати письмовий документ із зазначенням причини відмови в пільгах, який потрібно підписати.

Зауважимо, дізнатися про наявність помилки в декларації можна різними шляхами. Про це інформує Пенсійний фонд, обравши один з кількох каналів розповсюдження інформації, а саме:

  • через особисту бесіду;
  • поштовий зв’язок;
  • повідомлення SMS;
  • лист на електронну пошту;
  • повідомлення на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

Про рішення щодо призначення субсидії під час війни уповноважений орган може інформувати засобами телефонного зв’язку.

Як реструктурувати борг за комуналку

Причиною скасування житлових субсидій можуть бути заборгованості за комунальні послуги. Українцям рекомендують не чекати рішення ПФУ, а реструктурувати борг. Відповідний договір можна укласти в концерні "Центр комунального сервісу", який працює за попереднім записом з понеділка по четвер з 8:30 до 17:30 та в п’ятницю з 8:30 до 16:15 (перерва з 13:00 до 13:45).

Окрім заяви, варто надати пакет документів, серед яких паспорт чи ID-картка, витяг з Єдиного державного демографічного реєстру, картка платника податків, довідка про право власності житловим приміщенням/квартирою, витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям пообіцяли додаткові виплати від держави. Також ми повідомляли, що деяким українцям автоматично не подовжили соціальні виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.