Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Цвіль з'їдає ваші долари: про які лайфхаки знають не всі українці

Першою ознакою цвілі на купюрах може бути поява маленьких чорних або зелених крапок

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Важливо зберігати долари в сухому місці

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Здебільшого українці тримають заощадження саме в доларах. Однак не всі люди віддають гроші на збереження до відповідних фінансових установ і залишають їх "під матрацом". Якщо ви теж обрали такий спосіб, то варто досить часто перевіряти купюри, аби надалі вони були придатними для обміну.

Про це пише Главред.

Чому долари покриваються пліснявою

Цвіль на доларах може з'явитися через високу вологість, а також якщо в місці, де ви зберігаєте гроші, погано циркулює повітря. Вологість створює ідеальні умови для розвитку цвілі. Саме тому, аби цього не було, то про гроші та їхнє місце зберігання потрібно подбати заздалегідь.

Як зрозуміти, що на доларах зʼявилася цвіль

Першою ознакою може бути те, що на купюрах є поява маленьких чорних або зелених крапок. Це можуть бути плями цвілі або навіть грибкові спори. Якщо ви не будете вчасно розв'язувати проблему й купюри покриються пліснявою на 50%, то обмінники й банки просто не приймуть їх.

Як правильно зберігати долари

  • Важливо зберігати долари в сухому і прохолодному місці, де вологість мінімальна. Уникайте місць з підвищеною вологістю, таких як ванні кімнати або комори.
  • Забезпечте хорошу циркуляцію повітря в місці зберігання валюти. Ви можете використовувати вентилятори або осушувачі, щоб підтримувати оптимальний клімат.
  • Силікагель допоможе вам прибрати зайву вологу і якщо ви розмістите мішки із цією речовиною біля доларів, то вона допоможе зберегти сухість.
  • Подумайте про зберігання доларів у спеціальних захисних оболонках або конвертах. Ці матеріали можуть запобігти контакту доларів з вологою.
  • Не забувайте періодично перевіряти свої долари на наявність цвілі. Якщо ви помічаєте ознаки, як описано вище, замініть гроші.

Як міняти долари, щоб не втратити гроші

Раніше ми вже писали про те, що обмін валют – це важливий процес для фінансової стабільності. Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші розповів, як зберегти гроші при обміні валют.

З'ясувалося, що при продажу чи покупці доларів потрібно не лише шукати вигідний курс. У цьому випадку важливо враховувати ще й безпеку цієї процедури.

Для правильного моменту обміну валюти досліджуйте тенденції курсу протягом певного періоду. Якщо курс падає, це може свідчити про подальше знецінення і може бути все ж таки вигідно почекати з цим. Але ніхто не гарантує точний результат.

Раніше ми писали, що відбувається з курсом валюти у банках та на міжбанку. Також сайт Pro Гроші разом з експертами розбиралися, що буде з курсом долара у вересні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.