Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на продукти спустошують гаманці: яка вартість молочки в супермаркетах

Розповідаємо, як змінились ціни на молочні продукти та скільки вони коштують в супермаркетах на початку листопада

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на молочні продукти в супермаркетах

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

На фоні зростання закупівельних цін на молоко від промислових господарств в Україні продовжують дорожчати молочні продукти.

За допомогою даних порталу Мінфін розповідаємо, які ціни на вершкове масло, кисломолочні сири, сметану та молоко в супермаркетах на початку листопада.

Ціни на масло

Порівняно з жовтнем, середня ціна на вершкове масло в супермаркетах трохи зросла. Масло торгової марки "Селянське" 72,5% на початку листопада коштує в середньому 66,55 грн за 200 гр. У жовтні середня вартість такого масла становила 65,58 грн.

Середня вартість вершкового масла торгової марки "Яготинське" 73% у жовтні становила 62,04 грн за 200 гр. На початку листопада у супермаркетах це масло коштує в середньому 63,56 грн.

Середня вартість масла
Скрин: Мінфін.

Скільки коштує молоко

Молоко торгової марки "Простоквашино" 1% у жовтні 2022-го коштувало в середньому 36,05 грн за 900 мл. На початку листопада ціна трохи знизилась, вартість такого молока в супермаркетах становить 33,20 грн.

У жовтні середня ціна молока торгової марки "Яготинське" 2,6% становила 36,47 грн за 900 мл, а на початку листопада ціна трохи зросла — наразі таке молоко в супермаркетах коштує в середньому 37,74 грн.

Середня вартість молока
Скрин: Мінфін.

Вартість сметани

На початку листопада 2022-го середня ціна в супермаркетах сметани торгової марки "Президент" 15% становить 38,35 гривень за 350 гр. Ще у жовтні таку сметану можна було побачити на лавах супермаркету за 36,40 гривень.

Середня ціна на сметану торгової марки "Простоквашино" 20% у листопаді трохи знизилася. Наразі вона продається у супермаркетах за ціною 42,70 гривень за 340 гр. У жовтні середня вартість такої сметани становила 44,07 гривень.

Середня вартість сметани
Скрин: Мінфін.

Ціни на кисломолочні сири

На початку листопада у супермаркетах середня ціна на кисломолочний сир торгової марки "Простоквашино" 9% становить 59,32 гривень за 300 гр. Порівняно з жовтнем, такий сир трохи здешевшав — тоді він коштував в середньому 60,03 гривень.

Середня вартість творогу
Скрин: Мінфін.

Раніше ми розповідали, яких цін на яйця чекати найближчим часом. Також ми писали, яка вартість м'яса в супермаркетах. Більше про ціни на продукти в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.