Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вартість продуктів не перестає дивувати: які ціни на м'ясо в супермаркетах

Розповідаємо, скільки коштують різні види м'яса в супармаркетах на початку листопада

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни м'ясо в супермаркетах

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні знову змінились ціни на м'ясо в супермаркетах. На початку листопада деякі види м'яса помітно подорожчали, а деякі навпаки – подешевшали.

За даними порталу Мінфін розповідаємо, як змінились ціни на свинину та курятину.

Ціни на свинину

На початку листопада ціни зросли майже на всі види свинини. У жовтні середня ціна грудинки становила 172,80 грн/кг, наразі вона коштує в середньому 173,21 грн/кг. Середня ціна ошийка у супермаркетах зараз становить 216,35 грн/кг, у жовтні 2022-го такий вид м'яса продавався по 213,65 грн/кг. Лопатка, навпаки, трохи подешевшала, на початку листопада середня ціна такого м'яса становить 158,74 грн/кг. У жовтні цей вид м'яса коштував в середньому 167,86 грн/кг.

Ціни на свинину
Скрин: Мінфін

Шашличне м'ясо на початку листопада коштує в середньому 177,44 грн/кг, порівняно з жовтнем цей вид м'яса трохи здорожчав, тоді середня ціна становила 176,88 грн/кг. Підчеревок та ребра також трохи подешевшали. Підчеревок наразі коштує в середньому 167,97 грн/кг, у жовтні середня ціна такого м'яса становила 170,68 грн/кг. Середня ціна на свинячі ребра на початку листопада становить 166,21 грн/кг, у жовтні вони коштували в середньому по 168,65 грн/кг.

Ціни на свинину
Скрин: Мінфін

Ціни на курятину

Середня ціна курячих стегон на початку листопада становить 95,95 грн/кг, у жовтні 2022-го середня вартість такого м'яса була 101,88 грн/кг. Гомілки також трохи подешевшали, середня ціна за кілограм впала з 75,02 грн до 70,45 грн. Однак середня ціна на куряче філе зросла на кілька копійок – з 134,57 грн/кг до 134,60 грн/кг.

Ціни на курятину
Скрин: Мінфін

Ціни на які продукти можуть зрости ще більше

Очікується прискорення інфляції сирих продуктів протягом наступних двох кварталів. НБУ прогнозує, що вона може перевищити 50%.

Вагомими чинниками зростання цін залишаться високі ризики та витрати бізнесу, що посиляться в зимовий період через дорогі енергоносії. До кінця року ціни на продукти можуть зрости мінімум на 10%. Звичайно, є деякі групи товарів, які можуть оминути підвищення цін, це може бути картопля та гречана крупа.

Раніше ми розповідали, які овочі подешевшають до кінця осені. Також ми писали, які товари можуть ще більше здорожчати до початку зими. Більше про ціни на продукти читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.