Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на яйця знижуються? Чого чекати найближчим часом

Оптові ціни на яйця вже почали знижуватися. У Мінагрополітики вбачають падіння на 10%

Колаж: Pro Гроші

Оптові ціни на яйця впали на 10%

Колаж: Pro Гроші

Гуртові ціни на яйця знизились на 10% порівняно з різким здорожчанням у вересні-жовтні, коли ціна за десяток яєць "підстрибнула" до 70 гривень.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Дефіциту базового набору продуктів немає. Іноді виникає дисбаланс цін, як це було з гречкою. Але засіяли більше площ, зібрали новий урожай — ціни впали. Так само зараз виник дисбаланс з ціною на яйця, спричинений кількома факторами (підвищення попиту, скорочення поголів'я курей та виробництва яєць та ін.) Наразі оптові ціни знизилися на 10%. А при відновленні поголів'я курей-несучок ціна повернеться до економічно обґрунтованої", — розповів Висоцький.

Він зазначив, що стабільність на продовольчому ринку забезпечує також робота "зернового коридору".

"Досвід вересня і жовтня показав, що стабільна робота коридору дозволяє експортувати 6−7 млн тонн продукції на місяць. Якщо будуть реалізовані такі об'єми, то цього достатньо для українських виробників, а також для забезпечення міжнародної продовольчої безпеки", — додав Висоцький.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики уклало меморандум з Асоціацією "Союз птахівників України". Документ спрямований на те, щоб стабілізувати ціни на курячі яйця та не допустити перевищення оптово-відпускних цін реалізації від рівня, за якими яйця постачаються до торговельних мереж.

Виробники яєць взяли зобов’язання наситити внутрішній ринок яйцями. Для цього планують збільшити чисельність поголів’я курей-несучок та обсягів виробництва яєць.

Мінагрополітики зі свого боку сприятиме, щоб виробники курячих яєць були забезпечені необхідними умовами та ресурсами для роботи, а також мали змогу залучити доступний кредитний ресурс для своєї виробничої діяльності.

Крім цього ми писали, що в Україні знову змінились ціни на м'ясо в супермаркетах. На початку листопада деякі види м'яса помітно подорожчали, а деякі, навпаки – подешевшали.

Розповідаємо детальніше, скільки коштують різні види м'яса в супермаркетах на початку листопада.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.