Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Через Приват24 українці залишаються без грошей – що не так з додатком

Через проблеми в роботі мобільного додатку у клієнтів безпідставно списуються кошти

Фото: УНИАН, TASS, Korrespondent. Колаж: Pro Гроші

Гроші клієнтів ПриватБанку списуються з картки через збій у додатку

Фото: УНИАН, TASS, Korrespondent. Колаж: Pro Гроші

На роботу мобільного застосунку Приват24 скаржаться користувачі послуг, особисті фінанси яких списуються без підстав. Збої у функціонуванні призводять до втрати коштів.

Свою історію розповів пан Микола на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Як повідомив клієнт, одного ранку, близько одинадцятої години, він здійснив вхід у додаток ПриватБанку, щоб поповнити рахунок на телефоні. Але при підтвердженні платежу не відбувалося жодних транзакцій, а з вкладки перекидало на головний екран застосунку. Після трьох невдалих спроб українець отримав сповіщення про проблеми у роботі застосунку, що не дозволяє здійснювати платежі. Також не рекомендується повторювати подальші спроби, поки збій не усунуть.

Прогнозуючи можливі втрати коштів, клієнт зателефонував оператору ПриватБанку та повідомив про ситуацію. Після перевірки стану рахунку працівниця запевнила, що проведені операції не зареєстровані у базі, тож жодного списання коштів не буде. Але відбулося навпаки. За пів години з картки зняло 540 грн трьома платежами.

Опісля чоловік знову звернувся до співробітників фінустанови, щоб домогтися повернення коштів. Його заяву не прийняли, пояснивши тим, що оператор мобільного зв’язку не здійснює повторний переказ на рахунок після поповнення телефону. За погану кваліфікацію працівників, які не пояснили клієнту вірогідну можливість зняття фінансів, а також через збої у функціонуванні Приват24 користувач планує повністю закрити банківські карти та обрати іншу фінансову установу для обслуговування.

Змінені умови зняття коштів

24 листопада ПриватБанк, а слідом за ним Ощадбанк, повідомили про оновлення, а саме – збільшення ліміту на зняття готівки у банкоматі з картки будь-якої фінустанови. Не дивлячись на те, послугами якого банку користуються українці, вони можуть за одну операцію зняти до 20 тисяч гривень у банкоматі. Раніше існував ліміт у 5 тисяч гривень. Наступна транзакція буде доступна лише через 3 години.

Вважається, що це нововведення "дозволить клієнтам всіх банків за необхідності отримати доступ до готівкових коштів через найбільшу в Україні мережу банкоматів". Проте часто банкомати працюють з помилками та не видають гроші людям. Випадки особливо почастішали з початком відключень електроенергії, адже у разі несподіваного вимкнення світла припиняють функціонувати установки.

Українці можуть легко залишитися без фінансів, а потім чекати повернення не добу і навіть не тиждень. Чомусь процедура інкасації затягується, на що скаржаться всі без винятку клієнти, які опинилися у схожій ситуації. Щобільше, трапляється, що у банку взагалі відмовляються виконати заявку на повернення через відсутність підтвердження факту втрати грошей.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк та Ощадбанк змінили умови для клієнтів. Також ми повідомляли, за скільки ви купите долар та євро в банках України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.