Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Частині українців не виплатили пенсію за вересень: із чим це пов'язано

Усього на виплати виділили 49,5 млрд грн, однак свої гроші отримали не всі

Колаж: Pro Гроші

ПФ завершив фінансування пенсій за вересень

Колаж: Pro Гроші

Частина українських пенсіонерів не отримала гроші за вересень. Це пов'язано з тим, що вони знаходяться на тимчасово окупованих територіях. Можливості доставити людям пенсії просто немає.

Про це повідомляє Пенсійний фонд.

Усього на виплати виділили 49,5 млрд грн. Зокрема 9,4 млрд грн – на виплату пенсій через АТ "Укрпошта", 40,1 млрд грн – через уповноважені банки.

"За повідомленням АТ "Укрпошта" станом на 26 вересня доставлено 89,1% профінансованої суми за вересень", – зазначають у відомстві.

Що буде з пенсіями до кінця 2022 року?

Раніше ми вже писали, що до кінця поточного року деяким категоріям пенсіонерів ще раз перерахують виплати.

З 1 жовтня це торкнеться людей пенсійного віку віком від 70 років. Усі пенсіонери, які досягли цього віку та старші, отримають доплати до своєї пенсії у розмірі 300 гривень, але лише за умови наявності повного страхового стажу.

Друге підвищення варто чекати наприкінці року і пов'язане воно зі збільшенням прожиткового мінімуму, який з 1 грудня становитиме 2684 грн. Пенсійні виплати перерахують пропорційно до збільшення прожиткового мінімуму.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які виплати не завадять отриманню субсидії і розповідали, кому ще тепер можуть призначити допомогу на оплату комунальних послуг.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.