Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Субсидію на комуналку може отримувати ще одна категорія українців – умови

Директор Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк дала інструкцію охочим отримувати субсидію

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Для призначення субсидії потрібно отримувати допомогу по безробіттю

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Безробітні українці можуть отримати субсидію на оплату комунальних послуг на час пошуку нової роботи.

Про це під час телемарафону розповіла директор Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

За словами Жовтяк, у серпні в Україні зареєструвалися 293 тисячі безробітних і 244 тисячі з них уже почали отримувати допомогу.

Тепер ці люди можуть оформити субсидію, для цього потрібно офіційно стати на облік безробітних у Центрі зайнятості, почати отримувати допомогу з безробіття і після цього подати заяву на призначення субсидії через "Дію" або в органах соціального захисту.

Зазначається, що такі при призначенні субсидії цієї категорії громадян враховуватимуться розміри матеріальної допомоги з безробіття, а не дохід за попередні 6 місяців.

Субсидію можна буде отримувати лише на період пошуку нової роботи.

Допомога з безробіття під час війни

Введення воєнного стану змінило правила надання українцям допомоги з безробіття, оскільки роботу втрачає величезна кількість громадян щодня.

По-перше, виплата допомоги людям, які виїхали за кордон, припиняється у разі перебування за кордоном більше 30 днів, оскільки Центр зайнятості просто не може знайти їм роботу.

По-друге, решті теж не вдасться отримувати допомогу просто так більше місяця. Через 30 днів безробітному, якщо відповідна вакансія так і не знайшлася, запропонують суспільно корисні роботи.

Якщо від цих робіт відмовитися – виплати припинять, якщо погодиться – вони винагороджуватимуться мінімальною заробітною платою у розмірі 6,5 тис. грн.

А ось у процесі становлення на облік з'явилися навпаки, позитивні зміни. Наприклад, ВПО та особи, які перебувають на території, де ведуться бойові дії, можуть припинити трудові відносини дистанційно.

До того ж онлайн можна подати заявку і на отримання самого статусу безробітного. Це можна зробити через "Дію" або надіславши відповідну заяву на пошту Центру зайнятості.

Раніше ми також розповідали, які зміни за собою потягне зростання мінімальної зарплати та писали, що буде із зарплатами українців до кінця 2022 року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.