Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Це цілком можливо – як з однієї зарплати зробити дві

Є кілька способів, завдяки яким ви зможете отримати більше грошей

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть відкладати по 10-20% від зарплати

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Більшість людей завжди цікавляться питанням про те, як збільшити свій прибуток. Зробити це можна, однак все не так просто, як може здатися на перший погляд. Щоб з однієї зарплати зробити дві, треба чимало часу, а тому варто набратися терпіння та йди до своєї цілі.


Середня зарплата в Україні наразі 15 000 гривень. Фактично вам треба 16 років заощаджувати по 50% від цієї суми. Потім ці гроші треба покласти на депозит під 15% річних орієнтовно, щоб отримувати ще одну таку зарплату. Це дуже довго.

Здебільшого українці не заощаджують по 50%. Це досить велика сума. Наші громадяни можуть відкласти 10-20%. Якщо відкладати таку суму від середньої зарплати, то ви вже будете накопичувати не 16 років, а вдвічі довше.

Якщо говорити про долари, то тут ситуація трошки інша. Орієнтовно, щоб заробити ще одну зарплату, потрібно заощаджувати близько 4 років по 1 000 доларів кожного місяця. Потім ці гроші варто кудись вкласти. Наприклад, у ту ж саму нерухомість. Ви можете купити квартиру й отримувати пасивний дохід за ще одне житло.

Виходить, що не так просто це все зробити й отримати ще одну зарплату. Спочатку треба заощадити певну суму коштів, потім їх вкласти та отримувати прибуток.


Ще один гарний інструмент, який ми маємо – відкриття бізнесу. Ви можете виграти грант і, відповідно, з цієї суми почати. Зараз дуже багато проєктів, які заточені під будь-який бізнес. Після окупності цього проєкту можна отримати дохід, який буде навіть більший, ніж одна зарплата.

Це такий варіант, завдяки якому своєї цілі ви досягнете якомога швидше. Якщо спробувати втілити в життя всі інші способи, то вам треба спочатку заощаджувати, а це досить довго по часу.

Раніше ми розповідали, у що краще за все інвестувати новачку. Також ми писали, куди вкласти 1 000 гривень та отримати прибуток. Більше про способи інвестицій в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.