Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Боротьба з агресором: скільки коштів Україна щомісяця витрачає на війну

У Мінфіні наголосили на необхідності збільшити витрати держбюджету на війну у 2023 році

Фото: УНІАН, ЗСУ. Колаж: Pro Гроші

Щомісяця на війну витрачаємо 130 млрд гривень

Фото: УНІАН, ЗСУ. Колаж: Pro Гроші

Вже понад рік в Україні триває повномасштабна війна – щомісяця наша держава витрачає на оборону та захист приблизно 130 мільярдів гривень. Однак, на жаль, доходи майже у два рази нижче.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

За словами чиновника, наразі головне завдання – створити умови для фінансування головного кошторису країни. При цьому він нагадав, що парламент вже вніс зміни до держбюджету, які дозволять збільшити витрати на захист держави.

"Ключове завдання — створити умови для фінансування військового бюджету (адже держбюджет отримує 80 млрд грн доходів, а на військову кампанію витрачається 130 млрд грн на місяць)", — наголосив профільний міністр.

Крім того, Марченко вказав, що в поточному році важливо зібрати вже заплановані податки, але українцям не варто очікувати кардинальних змін у податковій сфері.

Чому в Раді хочуть заборонити тему війни

В Україні хочуть заборонити рекламу, на обгортках якої зображують воїнів, слогани про ЗСУ та усе, що пов’язане з війною. В парламенті вже зареєстрували законопроєкт, який заборонить маркетологам використовувати чутливу для суспільства тематику не за призначенням.

Про це йдеться у відповідному законопроєкті.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що відповідно до законопроєкту №9128 "Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження використання патріотичної тематики при реєстрації торговельних марок та в рекламі" планують заборонити на обгортках споживчих товарів використання трагічних тем війни, патріотичних закликів та військових вітань.

"Ідеться про реєстрацію торговельних марок алкогольних напоїв, харчових продуктів, інших товарів (ТМ "Героїчна Буча", "Комбуча зі смаком цитруса", насіння редису "Азовсталь" та інші приклади), назви акцій для клієнтів, слогани реклами, які застосовують чи обігрують воєнну тематику у необережний, а подеколи й просто у неприпустимий спосіб. На жаль, у таких випадках професійна етика часто не спрацьовує, аби виставити необхідні бар’єри при прийнятті рішень про назви товарів чи запуск рекламних кампаній, знижок, акцій з використанням понять, подій і назв, які мають трагічну конотацію або вимагають особливої шани", – йдеться у законопроєкті.

Також там вказано, що поза забороною варто залишити рекламу кіно-, відео- та видавничої продукції. Все через те, що вони присвячені: висвітленню подій, пов’язаних зі здійсненням заходів з національної безпеки й оборони, відсічі та стримування російської збройної агресії.

Дозволити пропонують і вживання назв міст-героїв та видатних битв. Однак це можливо лише за умов шанобливого ставлення до звитяги українських воїнів.

Крім того, ми писали, де українцям заробити 80 тисяч гривень під час війни. Також сайт Pro Гроші зазначав, які професії будуть актуальними після війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.