Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У пошуку роботи: де українцям заробити 80 тисяч гривень під час війни

Навіть попри війну українцям пропонують роботу з достатньо хорошим рівнем заробітку, але кількість таких вакансій невелика

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Як українцям заробляти до 110 тисяч гривень

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Кількість вакансій в Україні ще не досягла довоєнного рівня, але на ринку праці все ж є пропозиції для людей із зарплатою набагато вище середнього рівня.

Про це свідчать дані на сайті з пошуку роботи.

Так, наприклад у Полтаві один із роботодавців потребує у свою компанію водія категорії "В" та "С" з власним вантажним автомобілем.

Паливо та амортизацію має оплачувати водій. Ще у кандидата має бути досвід роботи від року, також важливе знання місцевості.

Майбутньому співробітнику обіцяють дохід від 80 до 110 тисяч гривень щомісяця.

Ще в одній вакансії роботодавець у цьому ж місті пропонує зарплату у розмірі 75 тис. гривень на місяць. Шукають людину з власним вантажним автомобілем, яка буде:

  • своєчасно доставляти товари;
  • оформлювати документи;
  • слідкуватиме за вантажем під час транспортування.

У наступній пропозиції водію обіцяють платити 60-80 тисяч гривень за доставляння вантажів з торгових центрів у різні точки Полтави. У кандидата має бути:

  • своя вантажівка;
  • водійське посвідчення.

Розраховуватися з працівником роботодавець обіцяє щодня.

Чи зростуть зарплати у 2023 році

Аналітики з сайту Work.ua на підставі свого дослідження стверджують, що українські роботодавці планують підвищити зарплати своїм підлеглим у 2023 році у середньому від 8% до 30%.

Деякі компанії збільшуватимуть зарплату поетапно впродовж року, інші ж планують приємно здивувати своїх працівників вже у першій половині року. Такі плани є у представників сфер діяльності у торгівлі, IT та логістики.

Натомість великі компанії, попри кількість змінних (мова про ситуацію в Україні, хід війни, інфляцію та конкуренцію на ринку спеціалістів), підвищення виплат запланували на кінець року — орієнтовно на листопад.

А ось малий та середній бізнес перед тим, як змінювати зарплатні відомості, озиратимуться на інфляцію та загальну економічну ситуацію.

Рівень зарплат наприкінці 2022 року

За статистикою, із жовтня по грудень найбільше платили працівникам у галузі інформації та телекомунікацій – у середньому 33 510 на місяць. Далі йдуть наступні галузі:

  • фінансова та страхова діяльність – 30 231 грн;
  • авіаційний транспорт – 28 736 грн;
  • промисловість – 23 467 грн;
  • сільське господарство – 23 105 грн.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, які професії будуть актуальними після війни. Також ми писали, як знайти роботу мрії прямо зараз.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.