Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Рекламу чекають зміни? Чому депутати хочуть заборонити тему війни

Відповідний законопроєкт вже зареєстрували, а це означає, що вже зовсім скоро українці можуть помітити зміни

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Реклама в Україні може дещо змінитися

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні хочуть заборонити рекламу, на обгортках якої зображують воїнів, слогани про ЗСУ та усе, що пов’язане з війною. В парламенті вже зареєстрували законопроєкт, який заборонить маркетологам використовувати чутливу для суспільства тематику не за призначенням.

Про це йдеться у відповідному законопроєкті.

Відповідно до законопроєкту №9128 "Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження використання патріотичної тематики при реєстрації торговельних марок та в рекламі" планують заборонити на обгортках споживчих товарів використання трагічних тем війни, патріотичних закликів та військових вітань.

"Ідеться про реєстрацію торговельних марок алкогольних напоїв, харчових продуктів, інших товарів (ТМ "Героїчна Буча", "Комбуча зі смаком цитруса", насіння редису "Азовсталь" та інші приклади), назви акцій для клієнтів, слогани реклами, які застосовують чи обігрують воєнну тематику у необережний, а подеколи й просто у неприпустимий спосіб. На жаль, у таких випадках професійна етика часто не спрацьовує, аби виставити необхідні бар’єри при прийнятті рішень про назви товарів чи запуск рекламних кампаній, знижок, акцій з використанням понять, подій і назв, які мають трагічну конотацію або вимагають особливої шани", – йдеться у законопроєкті.

Також там вказано, що поза забороною варто залишити рекламу кіно-, відео- та видавничої продукції. Все через те, що вони присвячені: висвітленню подій, пов’язаних зі здійсненням заходів з національної безпеки й оборони, відсічі та стримування російської збройної агресії.

Дозволити пропонують і вживання назв міст-героїв та видатних битв. Однак це можливо лише за умов шанобливого ставлення до звитяги українських воїнів.

Яку рекламу ми дивилися по телебаченню 10 років тому

Раніше ми вже писали, що за останні три роки Україна пережила два великі потрясіння – пандемію Covid-19 та повномасштабний напад Росії. Ці події завдали потужного удару по різних сферах бізнесу, а особливо — креативних індустріях.

Проте, якщо на певний час люди забули про галереї, театри й музеї, купувати речі вони не перестали. Усі ми залишаємось покупцями, і наші звички змінюються залежно від обставин. Як і реклама.

Вона адаптується під події в країні, на яку вона націлена, під тренди й настрої суспільства. З 2010-х років з нами сталося багато, дещо іншою стала і реклама, яку ми дивимось. Про те, що ж ми все-таки бачили по телевізору 10 чи 20 років тому, читайте тут.

Раніше ми писали про те, що українці зможуть отримати безплатні продукти в АТБ через "Дію". Також ми розповідали, скільки коштують продукти на найдешевший і найдорожчий борщ для українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.