Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Бізнес ФОПа зупинився через криптовалюту: що зробив ПриватБанк

Через продаж криптовалюти та спробу переказати кошти на карту ПриватБанку клієнту заблокували рахунок

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку втратив доступ до рахунку через криптовалюту

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Клієнту ПриватБанку відмовили в обслуговуванні та заблокували всі рахунки включно з підприємницьким, оскільки він намагався здійснити одноразовий продаж криптовалюти на Binance і вивести гроші.

Історію опублікували на порталі Мінфін у розділ відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком kvv3111, розповів, що перебуває за кордоном і зазвичай користується для власних потреб карткою Gold. Водночас має невеликий бізнес – декілька магазинів роздрібної торгівлі, в ПриватБанку – відкритий єдиний ФОП-рахунок, до якого підключені POS-термінали для отримання оплати від клієнтів. У вільний час чоловік займається трейдингом на криптовалютній біржі Binance.

Нагадаємо, що у 2022 році ПриватБанк заборонив клієнтам транскордонні перекази валютних цінностей з України. В тому числі – для використання на біржах. Єдиний варіант для власників криптовалюти – сервіс P2P-переказів, що дає змогу переказувати гроші безпосередньо між користувачами з використанням реквізитів банківських карток.

Метод працював до 2 березня 2023 року, коли всі біржі в Україні, включно з Binance, Kuna та Whitebit, призупинили виведення коштів на картки. Причому невідомо, з яких причин і коли можливість відновиться. Власне, того ж дня автор відгуку продав криптовалюту та вивів заробіток на картку Gold, не знаючи, що це обернеться для нього серйозними проблемами.

Чоловік залишився без працюючого бізнесу

Як уточнив українець, минуло кілька годин після здійснення транзакції, як доступ до рахунку заблокували, причому без попереджувальних сповіщень чи SMS. 4 березня у чаті ПриватБанку на питання, що сталося, він отримав відповідь: "Через шахрайство картку заблоковано. На жаль, ваше обслуговування у банку неможливе, це стосується рахунку ФОП також".

Тобто клієнту відмовили в обслуговуванні, що спричинило повну зупинку функціонування бізнесу. Не маючи змоги отримувати плату через термінали, підприємець втратив стабільний заробіток на невизначений час. Робочий процес зупинився.

"На кожний термінал в мене отримана ліцензія, я не можу лише відкрити рахунок в іншому банку, мені потрібно заново реєструватись у податковій. Рахунок ФОП мав чималий оборот, та банку все одно", – бідкається чоловік. Він уточнив, що представники фінустанови не просили надати жодних підтверджувальних документів щодо надходжень. Не розібравшись у ситуації, просто все заблокували.

А ще запропонували звернутися до поліції. Втім, оскільки клієнт знаходиться за кордоном, цього зробити не може. Але він зазначив, що найматиме юристів, аби виправити ситуацію собі на користь.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк без причини відмовив клієнту в послузі. Також ми повідомляли, що ПриватБанк розірвав договір з клієнтом і відправив до поліції.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.