Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк розірвав договір з клієнтом і відправив до поліції – що сталося

ПриватБанк розірвав договір з клієнтом і порекомендував для врегулювання ситуації звернутися до поліції

Фото: ФБ ПриватБанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк розірвав договір з клієнтом, не пояснивши причину

Фото: ФБ ПриватБанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнту ПриватБанку без пояснення причини відмовили в обслуговуванні, посилаючись на Умови та правила надання банківських послуг, втім деталі надати відмовилися.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач зі Львівської області, зареєстрований під ніком Володимир_С, розповів про розірвання ПриватБанком договору про співпрацю в односторонньому порядку. Він зауважив, що 7 лютого в додаток Приват24 йому надійшло повідомлення наступного змісту: "Обслуговування рахунків призупинено у зв’язку з п. 1.1.3.2.6 УіП. Після перевірки з вами зв’яжеться співробітник банку".

Відповідно до Умов і правил надання банківських послуг, до яких приєднується клієнт, підписуючи заяву у відділенні, зазначений пункт передбачає право фінустанови у визначеному чинним законодавством порядку "зупинити здійснення підозрілої фінансової (фінансових) операції (операцій), відмовитися від проведення підозрілої фінансової операції, а також застосувати інші застережні заходи".

Клієнт здивувався подібному поясненню, тож вирішив зачекати дзвінка та дізнатися деталі в оператора. Але ніхто не телефонував, тож він самостійно пройшов перевірку особистості в Приват24 та запросив дзвінок на 3700. Розмова виявилася невдалою, оскільки на всі запитання чоловіка фахівець відповідав, що нічого не знає, і порадити, як правильно діяти, не може.

Відправили в поліцію для з’ясування обставин

Єдине твердження, за яке міг зачепитися клієнт, була вказівка про шахрайство. Але, як запевняє українець, він ніколи не займався подібними речами та може пояснити про джерела всіх надходжень і транзакцій. Інколи продавав непотрібні речі на ОЛХ, тож не виключає, що анонімну скаргу міг подати хтось з колишніх замовників.

Приблизно через тиждень клієнту перетелефонували з ПриватБанку та сповістили про розірвання договору, порекомендувавши написати заяву на перерахунок особистих коштів до іншого банку. На питання, чому так вийшло, чіткої відповіді чоловік не отримав. Більше його не з’єднували з оператором, пояснивши, що рішення остаточне та перегляду не підлягає.

Тобто ПриватБанк самостійно зробив усе можливе, щоб позбутися клієнта, навіть не плануючи обґрунтовано прояснити ситуацію. У відповідь на скаргу на порталі Мінфін представники фінустанови зазначили, що для врегулювання проблеми, яка виникла, чоловікові необхідно звертатися до правоохоронних органів. Плюс послалися на статтю 55 ЗУ "Про банки та банківську діяльність", згідного якої відносини з клієнтом регулюються законодавством, нормативно-правовими актами НБУ та угодами (договорами).

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк без попередження списав гроші з картки клієнтки. Також ми розповідали, що ПриватБанк повідомив про значні зміни для ФОПів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.