Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Більшість доларів з дефектами: як Приватбанк може видати депозит клієнтам

У відділенні фінустанови дуже мало нових доларових купюр, і клієнтка довгий час не може замовити видачі депозиту

Фото: Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнту видали в Приватбанку пошкоджені долари по депозиту

Фото: Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка Приватбанку поскаржилася на велику кількість пошкоджених банкнот у відділенні. Через це вона майже тиждень не може забрати доларовий депозит, адже не хоче отримувати на руки гроші з дефектами.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком innaturbova, розповіла, що планувала замовити видачу 2 700 доларів з поправкою на те, що відділення можуть відрахувати лише 2 600 доларів на день. Але касирка запропонувала тільки невелику частину нових купюр без пошкоджень, все інше – 1996-1999 років випуску.

Причому деякі мали видимі та невидимі дефекти, наприклад, в ультрафіолетовому випромінюванні показало блакитні плями. Співробітниця витягувала валюту з цілих пачок, і всі вони були штамповані чи поламані.

"Усі купюри в пачках касирів зі штампами, написами, портрети президентів затерті наполовину, або заламані по 1 000 разів. Бідолашному касиру немає що вибрати, бо в наявності тільки зношений мотлох. Цими купюрами неможливо розрахуватись з іншими людьми. Державний банк, а годує клієнтів жахливим мотлохом", – поскаржилася жінка.

Користувачі порталу в коментарях до відгуку підтвердили слова українки та зауважили, що у відділення постачають валюту з терміналів, а туди довгий час потрапляли гроші старого зразку, в неприглядному стані. Тож тепер ці купюри Приватбанк намагається реалізувати клієнтам.

Представники фінустанови уточнили, що всі банкноти, які отримують касири, проходять додаткову перевірку після інкасації. Людям не можуть видати гроші, які не є платіжним інструментом. Плюс всі долари, емітовані з 1996 по 2013 рік, наразі знаходяться в обігу в Україні, тож приймаються всіма установами.

Приватбанк може не забрати видану раніше валюту

Інша проблема, з якою можуть зіткнутися клієнти Приватбанку – у відділеннях не приймуть назад долари, видані раніше. Чоловік спочатку купив валюту, а потім вирішив покласти на ПриватВклад. Але працівниця того ж відділення назвала банкноти пошкодженими (побачила по УФ-лампі сині плями). При тому, що касирка при повторній перевірці спростувала це твердження і назвала гроші повністю платоспроможними.

Приватбанк рекомендує:

  • рахувати гроші, не відходячи від каси;
  • перевіряти реквізити, вказані на касових документах, не відходячи від каси;
  • вимагати перевірку коштів;
  • відмовлятися від отримання купюр, якщо не задовольнив їхній стан.

Тоді клієнти не втраплять у проблемну історію та зможуть користуватися валютою без обмежень.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк може не розблокувати рахунки деяким клієнтам. Також ми повідомляли про 5 головних нововведень для клієнтів у червні від Приватбанку, Ощадбанку та Monobank.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.