Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Багатії теж плачуть? Як мільярдер втратив 11 мільярдів доларів за один день

Втім, навіть після такої невдачі мільярдер, як і раніше, залишається найбагатшою людиною на планеті

Фото: News.com.au, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Статки мільярдера зростали впродовж 2023 року, допоки не сталася криза у травні

Фото: News.com.au, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Бізнесмен та найбагатша людина у світі Бернар Арно за один день збіднів на 11,2 мільярда доларів. Усе через побоювання інвесторів щодо поглиблення економічної кризи у Сполучених Штатах Америки та падіння попиту на предмети розкоші.

Про це пише агентство Bloomberg.

Що сталося

У матеріалі зазначається, що мільярдер втратив свої гроші впродовж 23 травня, коли акції його компанії LVMH Moët Hennessy (LVMH) різко "просіли" на 5%. Це відбувалося на фоні ширшого падіння, через яке європейський сектор предметів розкоші втратив майже 30 мільярдів доларів.

Втім, навіть після такого потрясіння статки французького мільярдера оцінюються у 191,6 млрд доларів. Цього року Арно вже збагатів на 29,5 мільярда доларів, адже вартість акцій LVMH постійно зростала.

Хто такий Бернар Арно

Французький бізнесмен вже багато років поспіль володіє всесвітньо відомою компанією LVMH. Наразі до її брендів входять:

  • сумки Louis Vuitton;
  • шампанське Moet & Chandon;
  • сукні Christian Dior.

Найбагатшою людиною у світі Арно визнали у грудні 2022 року. Він відібрав цей титул в Ілона Маска завдяки падінню вартості акцій Tesla.

Скільки у світі багатіїв

Станом на кінець 2022 року кількість людей, чиї активи перевищують 50 млн доларів, становила 218 200. У звіті Credit Suisse вказано, що найбільше нових мільйонерів з'явилося у США – 2,5 млн. Це майже половина від загальної кількості мільйонерів у світі

У Китаї мільйонерів побільшало на понад мільйон. На таку ж кількість — у Канаді, Австралії та Великій Британії разом узятих. Водночас кількість мільйонерів скоротилась на 395 000 в Японії та на 135 000 в Італії.

Натомість країною з найбільшим зростанням середнього добробуту була визнана Нова Зеландія. Тут середній рівень багатства збільшився на 114 тисяч доларів – до 472 тисяч доларів.

Цікаво, що за інформацією експертів, у 2021 році відбувся найбільший "вибух багатства" за усі роки спостережень.

Раніше ми розповідали, хто із мільярдерів серйозно збіднів за підсумками 2022 року. Ще ми писали, чи мають заробітки українські актори під час повномасштабної війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.