Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

2000 доларів на місяць: де українські біженці можуть отримати максимальні виплати

Деякі виплати одноразові, але залежно від країни українці отримують гроші кожного місяця

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Скільки отримують українці за кордоном

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Чимало українців знайшли прихисток у країнах Європейського Союзу, Сполучених Штатах Америки та Канаді. Уряди цих держав допомагають біженцям та виплачують їм грошову допомогу щомісяця або одноразово. У деяких країнах розмір фінансової підтримки досить значний.

Сайт Pro Гроші розповідає, де українцям надають високу матеріальну допомогу.

Ірландія – 830 євро на місяць

Щоб мати доступ до соціальних виплат, українцям в Ірландії потрібно оформити унікальний ідентифікаційний номер PPSN. Він є необхідним для кожного дорослого та дитини, щоб користуватися медициною, освітою, послугами ринку праці тощо. Номер видає Департамент соціального захисту безпосередньо у місцевому відділенні або в центрі надання допомоги українцям в аеропорту.

Після оформлення ідентифікаційного номера можна розраховувати на максимальну суму допомоги у 208 євро на тиждень або 830 євро на місяць на одного дорослого. Допомога на дитину становить 140 євро на місяць. Щотижня гроші надсилатимуть у місцевий поштовий пункт або перераховуватимуть на банківський рахунок.

Німеччина – 502 євро на місяць

Німецький уряд збільшив розмір допомоги українцям на 53 євро ще у 2022 році. Біженці зі статусом тимчасового захисту могли розраховувати на 449 євро, але сума підвищилася автоматично з 1 січня поточного року.

Проєкт реалізує Федеральне міністерство праці, яке ініціювало збільшення соціальних виплат усім німцям, які не мають офіційного працевлаштування. Українці, які раніше отримували соціальну допомогу, автоматичну потрапляють під дію базової німецької підтримки. Тож заново подавати заявку на кошти немає потреби.

Швейцарія – 1 500 франків на місяць

Щоб претендувати на виплату у Швейцарії, необхідно оформити статус S, який прирівнюється до статусу біженця у Європейському Союзі. Він надає право на отримання соціальної допомоги, доступ до медичних послуг, ринку праці тощо. В перші кілька місяців повномасштабної війни всі громадяни України без проблем користувалися статусом та отримували 1 500 швейцарських франків або 1 525 американських доларів кожного місяця.

Проте у серпні місцевий уряд змінив підхід до нарахування виплат та розробив більш жорсткі умови. Тепер компетентні органи розглядають фінансове становище особи в індивідуальному порядку.

"Ми помітили, що суспільство критикує різне ставлення до тимчасово захищених і тих, хто потребує захисту. Тому ми обговорюємо різні варіанти, як перевірятимемо активи", – зазначила генеральна секретарка Кантональної конференції соціальних директорів Ґабі Шоллезі.

Канада – 3 000 канадських доларів

На початку березня 2022 року уряд Канади розпочав приймання українських біженців і дав старт програмі Canada-Ukraine Authorization for Emergency Travel (для екстреного в'їзду). Відповідно до неї люди, які шукають прихисток, можуть розраховувати на фінансову допомогу у розмірі 3 000 канадських доларів, що приблизно дорівнює 2 000 доларів США.

Щоправда, ця виплата є одноразовою, а вартість життя у країні досить висока, тому рекомендується мати значний запас особистих фінансів, якщо плануєте поїхати у Канаду. На дітей також розповсюджується програма підтримки, сума виплати становить 1 500 канадських доларів на кожну дитину віком до 17 років.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям призначили нові виплати, і розповідав, хто зможе отримувати 20 тисяч грн щомісяця. Також ми повідомляли, яку послугу для українців скасували в Ірландії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.