Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

По 19 800 грн на сім’ю: мешканці яких областей можуть забрати допомогу ООН

Звернутися по виплати поки можуть мешканці десяти областей України

Фото: FB "Право на захист", Pinterest. Колаж: Pro Гроші

ООН відновила прийом заявок на виплати українцям

Фото: FB "Право на захист", Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) на початку січня відновило приймання заявок на отримання багатоцільової фінансової допомоги для внутрішньо переміщених осіб та людей, які постраждали від бойових дій.

На цьому наголошує благодійний фонд "Право на захист".

За інформацією організації, ще з 9 січня знову запрацювали пункти реєстрації та офіси в деяких областях. Там громадяни можуть звернутися по допомогу та оформити фінансову підтримку в розмірі 6 600 грн, які виплачують одній людині протягом тримісячного періоду. Власне, якщо чисельність сім'ї становить три особи, то її члени можуть розраховувати на виплату загальною сумою 19 800 грн.

Поки що пункти реєстрації працюють лише в десяти областях, а саме Харківській, Львівській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Черкаській, Запорізькій, Одеській та Кіровоградській. Як наголошується в повідомленні, невдовзі кількість пунктів планують збільшити, а також додатково відкрити офіси та забезпечити роботу виїзних мобільних бригад.

Зауважимо, що кошти належать людям, які відповідають критеріям надання допомоги, проте це необов'язково внутрішньо переміщені особи, але й громадяни, які постраждали внаслідок активних бойових дій, виїхали з області, а невдовзі повернулися на постійне місце проживання. Варто пам'ятати, що виплати не призначать особам, які раніше отримували будь-яку іншу допомогу від міжнародних організацій. Дохід претендентів не має перевищувати 5 400 грн.

Критерії вразливості для призначення виплат

Організація також розробила певні критерії, яким повинна відповідати сім'я, щоб їй надали кількамісячні виплати. До них відносять наступні умови:

  • родину очолюють літні українці від 55 років або люди похилого віку, які виховують дитину до 18 років;
  • сім'ю забезпечує лише один з батьків, під опікою якого перебуває дитина до 18 років та літні люди від 55 років;
  • родина опікується дітьми без супроводу чи малечею, розлученою з батьками (для підтвердження інформації потрібно надати офіційні документи);
  • в сім’ї один чи кілька членів мають особливі потреби.

Ми повідомляли, що деяким українцям можуть відмовити у наданні соціальної допомоги, особливо якщо її призначає держава, а не благодійні організації. Все частіше органи соцзахисту з'ясовують, що громадяни приховують інформацію щодо свого фінансового становища, аби підтвердити право на кошти від українського уряду.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як отримати виплату та пакунок малюка під час війни. Також ми повідомляли, що деякі українці можуть отримати допомогу з часткового безробіття.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.