Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зарплати військових у тилу і на фронті – що зміниться у 2023 році

У парламенті вперше розповіли про зміни у грошовому забезпеченні українських військовослужбовців під час війни

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У ЗСУ відбудуться зміни щодо розміру виплати зарплат

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Верховній Раді практично вирішили питання щодо підвищення зарплат військовослужбовцям. Незабаром суспільству озвучать фінальне рішення.

Про це розповів член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Федір Веніславський.

Він пояснив, що заради створення справедливих та пропорційних фінансових умов для військовослужбовців, які виконують бойові завдання, та армійців, які служать у тилу і також виконують певні службові завдання, у Верховній Раді створили спеціальну робочу групу.

"У підсумку, вдалося напрацювати алгоритми, які, я думаю, будуть сприйняті суспільством і військовими як абсолютно адекватні, справедливі тим внескам, які роблять відповідні військовослужбовці і представники інших складових військових формувань сектору безпеки й оборони в нашу перемогу", – розповів він.

За його словами, найближчим часом планується передфінальна зустріч робочої групи, після якої українцям озвучать більше подробиць.

Кому з військових підвищать оклади

Передбачається, що зарплати збільшаться:

  • в осіб, призваним на строкову військову службу;
  • курсантів вищих військових закладів та закладів освіти з військовими навчальними підрозділами;
  • інструкторів;
  • військовослужбовців усіх структур сил оборони і безпеки.

З чого зараз складається зарплата військовослужбовців

Грошове забезпечення військових складається з двох частин:

  • основної, яка залежить від посади; військового звання; тривалості, інтенсивності й умов військової служби; кваліфікації.
  • додаткової – надбавки за особливості проходження служби, режим секретності, за науковий ступінь, вчене, почесне чи спортивне звання.

Взимку цього року Міністерство оборони збільшило мінімальну суму грошового забезпечення до 20 тисяч гривень. Цю суму отримує солдат-контрактник, а 17 тисяч гривень – надзвичайники та поліціянти.

Раніше ми розповідали, хто з українських військовослужбовців може отримувати 107 тисяч гривень додаткової винагороди. Також ми писали, кому з військових збережуть зарплати після призову до війська.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.