Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні змінились ціни на алкоголь: яка вартість популярних напоїв

З'ясувалось, скільки коштує горілка, вино та пиво в середині березня 2023 року

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як змінились ціни на алкоголь

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

За минулий місяць дещо підскочили ціни на алкогольні напої – вино, горілку та пиво.

Про це свідчать дані Мінфіну станом на 22 березня.

Що відбувається з цінниками на вино

Відомо, що за останній місяць вартість вина торгової марки "Vardiani Піросмані червоне" зросли з 104,93 до 105,27 грн за 750 мл. Цінник на нього коливається від 98,90 грн (Ашан) до 111,00 грн (Варус).

Яка вартість горілки

На кілька гривень подорожчала і горілка торгової марки "Хлібний Дар класична" – з 113,42 до 115,11 грн за 500 мл. Її вартість стартує від 106,00 грн (Ашан) та досягає 128,42 грн (Метро).

Що з цінами на пиво

Також підскочили ціни на пиво "Львівське світле" з 22,94 до 23,07 грн за пів літру – цінник на нього коливається від 19,40 грн (МегаМаркет) до 24,90 грн (Ашан і Варус). Водночас, "Чернігівське світле" також підскочило в ціні на кілька копійок, досягнувши 26,71 грн за 500 мл.

Ціни на алкоголь в Україні

Раніше ми писали про те, що напередодні святкування нового 2023 року передбачено зросли ціни на алкогольні напої. Тоді в середньому вартість товарів збільшилася на 49%, серед фаворитів – бренди ТМ Captain Morgan та ТМ Hennessy.

"Особливим попитом під час оформлення замовлень для подарункових наборів користуються міцні елітні напої: віскі, ром, бренді та коньяк. Переважно купують марки популярних брендів, таких як: Bacardi, Captain Morgan, Jameson, Jack Daniel`s, Chivas Regal, Hennessy, Ararat та Shabo", — зазначили експерти.

Що стосується незмінного складника Нового року – шампанського, то за рік ціни збільшились на 22-91% залежно від марки. Найчастіше українці купують бренди ТМ Fiorelli, ТМ Latinium, ТМ Martini, ТМ Freixenet, ТМ Shabo та ТМ "Артемівське".

В Україну потрапила небезпечна курятина

Раніше ми писали про те, що з сусідньої Польщі завезли дуже небезпечну для здоров’я людини курятину, адже в м’ясі виявили сальмонелу. Повідомлення про небезпечний продукт надійшло через систему RASFF.

Що виявили в курятині

У курячих четвертинах виявили бактерію Salmonella enterica ser. Enteritidis. Під час перевірки продукції сальмонелу знайшли у двох із п'яти зразків.

Виробник продукції – Cedrob SA Трейдер – AMP Logistyka Sp. z o.o., а отримувач – ТОВ "Візія Трейд" у Черкасах. У відомстві попередили реалізаторів товарів, що у разі виявлення небезпечної куртини їм варто повідомити відповідні органи.

У соцмережах поширились чутки та маніпуляції про те, що небезпечну курятину з Польщі нібито було завезено в Україну навмисне. Як з'ясували аналітики проєкту VoxCheck, це твердження не відповідає дійсності.

Раніше ми писали про те, які продукти небезпечно купувати на святковий стіл та чому. Також сайт Pro Гроші розповідав, де категорично не можна купувати червону ікру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.