Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Які продукти небезпечно купувати на новорічний стіл та чому

Доволі часто перед Новим роком можна побачити в магазинах акції на певні продукти

Фото: prostoway.com. Колаж: Pro Гроші

Деякі продукти можуть швидко зіпсуватися

Фото: prostoway.com. Колаж: Pro Гроші

Найбільш ризикованим у плані якості продуктом, який напередодні Нового року купують українці, є варена ковбаса. Найчастіше люди використовують її як інгредієнт для салату "Олів'є".

Про це пише OBOZREVATEL.

Термін зберігання ковбаси є невеликим, тому цей продукт довго зберігати не можна.

"Треба пам'ятати, що навіть якщо ви купуєте дорогу варену ковбасу у натуральній оболонці, не запаковану у вакуум, то термін зберігання такого виробу – 72 години, не більше. Це вищий ґатунок. А якщо це перший ґатунок, може бути 48 годин. Тобто це треба її купити, принести додому, зробити виріб і з'їсти в ці терміни", – пояснює декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування (НУБіП) Лариса Баль-Прилипко.

Чим замінити ковбасу в салаті?

Якщо ви не хочете ризикувати, ви можете купити м'ясо, наприклад, курячу грудку чи свинину. Варто її відварити й додати в салат замість вареної ковбаси. Також як альтернатива підійде варений свинячий або яловичий язик.

Які ще небезпечні товари можна придбати?

Також серед ризикованих продуктів – молочка. Потрібно звертати увагу, наприклад, на сметану, яку купуєте. Те саме стосується різних тістечок, які є з начинками, кремами.

"Якщо ви купуєте там, де є своя кондитерська мережа, готують, це одне, бо можна спитати терміни зберігання. Також небезпечна риба слабосолена, або якась відварна. Треба звертати увагу, що терміни мінімальні для таких продуктів", – підсумувала фахівчиня.

Як купити хорошу ікру

Раніше ми писали, що доволі часто перед Новим роком можна побачити в магазинах акції на даний делікатес. Однак варто звертати увагу на кілька критеріїв, аби не зіпсувати собі свято.

Перше. Купуйте там, де можуть дотримуватися умов зберігання: у фірмових магазинах або торговельних мережах. Просто на прилавках можна перевірити температурний режим (часто в холодильниках є градусники).

Друге. Не купуйте ікру без маркування або з Росії. Закон забороняє продавати в Україні російський продукт. І якщо він уже потрапляє на прилавок, можна сміливо стверджувати, що це контрафакт.

Третє. Не купуйте дешевий продукт і прислухайтеся до "хлюпання" в баночках. Ікру, у якої закінчився термін зберігання, перефасовують. Така продукція буде хлюпати під час струшування, а в ікринок будуть тріснуті оболонки.

Раніше ми розповідали, звідки в секонд-хендах одяг та що відбувається в магазинах під час війни. Також ми писали, коли імпульсивні покупки можуть бути небезпечними.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.