Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця офіційно отримала нового керівника: які завдання перед ним поставили

З'ясувалось, на що має в першу чергу звернути свою увагу новий очільник компанії

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця отримала нового голову

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Новим постійним очільником Укрзалізниці призначили Євгена Лященка – він обійматиме цю посаду протягом двох років.

Відповідне рішення схвалив Кабмін за поданням наглядової ради УЗ, розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Відомо, шо відразу після звільнення колишнього очільника компанії Олександра Камишіна, Лященка призначили тимчасовим керівником.

Де раніше працював новий очільник УЗ

Раніше Євген Лященко обіймав посаду члена правління Укрзалізниці з фінансових питань, а також був керівником "Медіа Групи України".

Які завдання поставили перед головою УЗ

За словами міністра інфраструктури, новий голова Укрзалізниці вже отримав наступні завдання:

  • виділення бізнес-вертикалей – пасажирської, вантажної, виробничої та інфраструктурної;
  • відповідність УЗ європейському законодавству, особливо у питаннях безпеки та інклюзивності;
  • розвиток експортних шляхів та створення інфраструктури;
  • електрифікація залізничних ділянок;
  • вихід компанії на беззбитковість.

Укрзалізниця обмежила продаж квитків на певні рейси

Раніше сайт Pro Гроші повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення з’явилося чимало маршрутів, на які завжди є великий попит. Йдеться про поїздки за кордон, особливо у Польщу. Спекулянти зрозуміли, що на таких рейсах можна заробити, перепродуючи за вищою ціною білети людям, які не встигли їх придбати. Щоб унеможливити подальші масові закупівлі, Укрзалізниця заборонила продавати квитки на ажіотажні рейси, зокрема № 67/68 Київ – Варшава – Київ, у касах залізничних вокзалів.

Знайти доступні білети відтепер можна лише онлайн, використовуючи всі можливі офіційні канали, наприклад, сайт УЗ, додаток або чат-бот у месенджерах. Також замовникам обмежили кількість – не більше чотирьох квитків в одні руки. Кожен охочий має 20 днів, протягом яких є змога замовити квитки на надпопулярний рейс.

"Втім, перекупники не схотіли втрачати повністю доходи й розпочали полювання на квитки з повернень. Ми знайшли оголошення в мережі, де пропонували квитки на Варшаву за комісію. Відслідкували, куди ведуть ниточки, хто здійснював повернення з порушенням встановлених правил. Перекупники могли вихоплювати до 90 квитків на місяць лише на варшавський рейс", – зауважили в пресслужбі компанії.

Тому здійснили перевірку співробітників і виявили осіб, які допомагали отримувати доступ до більшої кількості білетів. Всіх недобросовісних працівників уже звільнили, аби вони не заважали встановлювати чіткість та прозорість в роботі національного залізничного перевізника.

Раніше ми писали про топ курйозів про плацкарти, чай і попутників. Також сайт Pro Гроші розповідав, яка корисна функція з'явилася у додатку Укрзалізниці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.