Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тарифи Укрпошти у 2023 році: українців попередили про зміни

Розповідаємо, чому Укрпошта планує переглянути свою тарифну політику та коли відбудеться подорожчання

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Гендиректор Укрпошти розповів про зміни, які планує компанія

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта влітку 2023 року планує збільшити тарифи за свої послуги для клієнтів. При цьому в компанії обіцяють, що нові ціни залишаться доступними для українців.

Про це заявив в етері телемарафону генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

За його словами, тарифи потрібно переглянути у зв'язку з подорожчання палива та перевезень. Але у травні-червні клієнти ще зможуть користуватися послугами Укрпошти за старими цінами.

"До кінця першого півріччя точно нічого не змінюємо. Тому у травні, червні можна користуватися нашими найдоступнішими тарифами. А у другому півріччі будемо прораховувати і приймати рішення", – розповів Ігор Смілянський.

Що нового з'явилося на Укрпошті

У травні компанія оновила послугу переадресацію відправлень. Клієнти, які забажають скористатися такою послугою, мусять заплатити 50 гривень.

Зазначається, що замовляти переадресацію можна для відправлень:

  • "Укрпошта Експрес".
  • "Укрпошта Стандарт".
  • "Укрпошта Документи".

Чи буде Укрпошта банком

Раніше вже зазначалося, що Укрпошта не хоче перетворюватися на банк, а планує лише отримати банківську ліцензію. Таким чином компанія зможе надавати своїм клієнтам розширений перелік послуг.

"Укрпошта не хоче перетворюватися на банк. Йдеться про отримання банківської ліцензії, що дало б змогу надавати ширший спектр фінансових послуг, ніж вона може надавати зараз. При цьому Укрпошта залишається національним оператором і продовжує надавати поштові та логістичні послуги", – йдеться в повідомленні.

Які послуги оновила Нова пошта

Ми вже писали, що Нова пошта відновлює послугу безпечних онлайн-угод "Сейф-сервіс", яка не працювала останні два роки.

Вперше у тестовому режимі послугу перевірили у 2022 році. Однак через певний період її скасували, адже побільшало випадків шахрайства. Виходить, що клієнти отримували від зловмисників СМС з номером недійсної експрес-накладної та посилання на підробні сайти для оплати.

Тепер онлайн-придбання через "Сейф-сервіс" відбуватиметься лише у мобільному застосунку Нової Пошти. Покупцю надсилатимуть повідомлення із номером накладної та можливістю сплатити замовлення.

Після оплати товару в застосунку гроші будуть резервуватися. Вже потім продавець отримає гроші, але лише після того, як покупець оглянув та забрав свою посилку.

Раніше ми розповідали, які нові послуги запроваджує NovaPay. Ще ми писали, що Укрпошта змінила правила видачі посилок.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.