Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

NovaPay має нові послуги – що стало доступним для українців

Українська фінтех-компанія отримала ліцензію НБУ з широким переліком послуг

Фото: NovaPay, Асоціація рітейлерів України. Колаж: Pro Гроші

Українцям вже доступні оновлення від NovaPay

Фото: NovaPay, Асоціація рітейлерів України. Колаж: Pro Гроші

Відтепер NovaPay має нові послуги, а саме відкривати рахунки та випускати платіжні картки. Вони отримали розширену ліцензію Національного банку України, яка дозволить надавати нові послуги фізичним особам і бізнесу. Відповідне рішення регулятор прийняв 28 квітня 2023 року.

Про це пише NovaPay.

Це перша з українських фінтех-компаній, яка отримала ліцензію з таким широким переліком послуг, адже тепер NovaPay має можливість:

  • відкривати й обслуговувати рахунки приватних і корпоративних клієнтів,
  • випускати картки до рахунків фізичним особам,
  • здійснювати еквайринг, тобто безготівковий прийом платежів, для бізнесу,
  • забезпечувати перекази без відкриття рахунку,
  • кредитувати,
  • приймати гроші на рахунок і видавати їх тощо.

Загалом, мова йде про всі операції, передбачені Законом України про платіжні послуги, які дозволені в умовах воєнного стану.

"Як і всі учасники ринку, ми чекали на оновлення ліцензії. Для нас це "зелене світло" на розширення існуючих фінансових послуг для клієнтів та повне перезавантаження бізнес-моделі NovaPay. Ми готуємо усю технічну базу і внутрішню інфраструктуру для реалізації нової довгострокової стратегії компанії. Відкриття рахунків та власна емісія карток зробить розрахунки для клієнтів та між ними швидшими та зручнішими. В першу чергу, це полегшення відчують споживачі Нової пошти, а надалі — і ті, хто не пов’язаний з логістикою. Головне – усі продукти й послуги будуть доступні як у відділеннях Нової пошти, так і в мобільному додатку, що зʼявиться вже цього року", – зазначає СЕО NovaPay Андрій Кривошапко.

Яку ще послугу запустила Нова пошта

Раніше сайт Pro Гроші вже писав про те, що Нова пошта відновлює послугу безпечних онлайн-угод "Сейф-сервіс". Вона не працювала останні два роки.

Вперше у тестовому режимі послугу перевірили у 2022 році. Однак через певний період її скасували, адже побільшало випадків шахрайства. Виходить, що клієнти отримували від зловмисників СМС з номером недійсної експрес-накладної та посилання на підробні сайти для оплати.

Тепер онлайн-придбання через "Сейф-сервіс" відбуватиметься лише у мобільному застосунку Нової Пошти. Покупцю надсилатимуть повідомлення із номером накладної та можливістю сплатити замовлення.

Після оплати товару в застосунку гроші будуть резервуватися. Вже потім продавець отримає гроші, але лише після того, як покупець оглянув та забрав свою посилку.

Раніше сайт Pro Гроші пояснював, чому українців можуть оштрафувати за продажі через Нову пошту. Також ми розповідали, у яких європейських країнах працює Нова пошта.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.