Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрпошта змінила правила видачі посилок: що треба мати на руках та які обмеження

Відтепер отримати посилку можна за новим способом ідентифікації

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Нові правила отримання посилок на Укрпошті

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На радість українцям, Укрпошта змінює правила видачі посилок – відтепер отримати своє відправлення можливо без пред'явлення документів. У відділенні достатньо буде лише назвати код, який надійде вам в SMS-повідомленні.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Як отримати посилку без паспорта

Отримати поштове відправлення в усіх автоматизованих відділеннях можна буде за новим способом ідентифікації.

"Хочемо вас розрадити: тепер необов’язково планувати похід на пошту завчасно — можна забігти на відділення на своєму шляху та забрати посилку завдяки коду в SMS. Просто назвіть його оператору і все, жодних ускладнень. Адже ви можете забувати про все. Ви можете забувати навіть про документи. Посилку в Укрпошті ви однаково отримаєте!", — додали в пресслужбі.

Відтепер клієнт може отримати посилку без пред’явлення документа, якщо на відправленні вказано мобільний номер телефону одержувача, на який і відправлять SMS.

Які обмеження для отримання посилки

  • оголошена цінність від 0 до 15 000 грн, післяплата відсутня або до 5 000 грн – для внутрішніх поштових відправлень;
  • оголошена цінність до 20 000 грн – для міжнародних поштових відправлень;
  • відсутні позначки "Вручити особисто та/або Судова повістка".

Скільки коштує відправити посилку Укрпоштою

Зазначається, що діятимуть дві категорії знижок, а саме:

  • знижка 25–35% на дрібні пакети;
  • знижка 35–45% на посилки.

Наприклад, щоб відправити посилку вагою до 10 кг в Естонію, відправнику доведеться заплатити 10 доларів (402 грн). Відправлення з аналогічною вагою у Литву чи Латвію обійдеться вже у 8 доларів (322 грн). Нові тарифи на Укрпошті діють з 12 січня

Оформити відправлення можна у поштових відділеннях та особистому онлайн-кабінеті, а також за допомогою мобільного додатка Укрпошти. Вартість відправлення знизиться ще на 3%, якщо оформити його онлайн.

Укрпошта запустила продаж клясеру для марок

Наприкінці 2022 року Укрпошта запропонувала своїм клієнтам стати власниками ексклюзивного альбому (клясеру), у якому можна зберігати марки. Купити альбом можна онлайн.

Клясер виготовив всесвітньо відомий виробник аксесуарів для філателії Leuchtturm (Німеччина) на замовлення Укрпошти. Для Укрпошти був розроблений ексклюзивний дизайн. Так, на обкладинці зображені легендарні марки "Русскій воєнний корабль, іді… !", "Русскій воєнний корабль… ВСЬО" та "Українська мрія".

Оформити замовлення можна в онлайн-магазині. Одній людині доступне замовлення не більше ніж одного екземпляру. Загалом тираж лімітований – лише 10 000 примірників.

Раніше ми писали про те, що Укрпошта повідомила про введення в обіг першого у 2023 році набору марок під назвою "Воїни світла. Воїни добра". Також ми розповідали, яке нововведення раніше запровадила Укрпошта.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.