Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрпошта запустить нову послугу з 1 квітня – що стане дешевше для клієнтів

Нову послугу запустили для клієнтів-експортерів, які часто відправляють товари за кордон

Фото: FB Укрпошта, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта анонсувала запуск нової послуги з 1 квітня

Фото: FB Укрпошта, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

З 1 квітня українці зможуть скористатися новою послугою від Укрпошти під назвою "Дрібний пакет PRIME". Це дещо видозмінена версія популярної серед клієнтів послуги "Дрібний пакет рекомендований", яка сподобається громадянам завдяки дешевшому тарифу.

Про це повідомила пресслужба Укрпошти на офіційному сайті.

Зазначається, що повним форматом сервісу користується майже 80% відправників. Але питання часу – підвищення ціни на доставку невеликих посилок за кордон. Тож аби підтримати українців в фінансовому питанні, компанія спільно з Міжнародною поштовою корпорацією IPC вирішила започаткувати окремий формат, передбачений для продажів в Інтернеті.

Власне, чимало клієнтів використовують послугу "Дрібний пакет рекомендований", щоб відправити вантаж покупцеві в іншу країну. Завдяки новій версії з’явиться можливість платити за пересилку на 8% дешевше, хоч і можливостей "Дрібний пакет PRIME" також пропонує менше.

"Він передбачає доставку замовлення в поштову скриньку клієнта без підпису, пріоритетний порядок обробки в країні призначення та відслідковування замовлення в усіх країнах мережі PRIME", – зазначили в компанії. Головна відмінність двох сервісів – в новому відсутня компенсація в разі втрати посилки. Відшкодування доступне тільки у випадку, якщо вантаж втратили на території України.

Де працюватиме послуга та як підключити

Отже якщо клієнтам принципова наявність гарантованої базової компенсації, вони надалі можуть замовляти рекомендовану категорію. Нова послуга, яку реалізовуватимуть з 1 квітня, діятиме в 67 країнах, наприклад, Канаді, Великій Британії, Німеччині, Австралії, Франції (планово з 1 травня) тощо.

Фото: Укрпошта

Перший місяць оформити відправлення можна буде лише в особистому кабінеті на сайті Укрпошти, оскільки працюватиме тестовий режим. Пізніше сервіс стане доступним в системі АРІ та мобільному додатку.

Нагадаємо, що компанія значно знизила тарифи на низку послуг. Зокрема з початку березня встановлені знижки 45% на доставку посилок і дрібних пакетів до Литви, Латвії, Естонії. Також на початку поточного місяці оформити EMS-відправлення до Польщі можна зі 75-відсотковою знижкою. А з 1 квітня вартість доставки в Німеччину знизиться на 60%.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрпошта змінила правила видачі посилок, і розповідали, що треба мати на руках та які обмеження. Також ми повідомляли, що Укрпошта анонсувала продаж нової марки "Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.