Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тарифи на світло та збільшення субсидій — головне про гроші за тиждень

Сайт Pro Гроші про найважливіші економічні новини тижня, що незабаром залишиться у минулому

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Головні економічні новини тижня

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Україна продовжує рухатися вперед, попри війну та намагання ворога захопити усю країну. В останній тиждень травня у нашій країні відбулося чимало змін.

Сайт Pro Гроші згадує, чим жила країна впродовж з 29 травня по 4 червня.

Тариф на світло

З 1 червня для населення діятиме тариф у розмірі 2,64 грн/кВт-год. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, тариф змінили аби держава отримала додаткові кошти для відновлення енергоінфраструктури після обстрілів з боку РФ.

По-новому оплачувати за світло українці будуть вже у липні. Цифри у платіжках для української сім'ї, у середньому, зростуть до 250 гривень.

Розблокування рахунків

В Україні ще з травня працює закон про примусове виконання судових рішень, за яким рахунки клієнтів, у випадку заборгованості на суму менш ніж 100 тисяч гривень підлягають арешту.

Втім, це правило скасують жителям міста Маріуполь. Їм дозволять користуватися грошима у повному обсязі.

Зміни для ФОПів

Як відомо, з 1 липня поточного року деякі податкові спрощення скасовуються. Наприклад, ФОПи 3 групи знову сплачуватимуть 5% ЄП, а не 2%, як було раніше.

Наразі невідомо, від якого числа рахуватимуть ліміт – з 1 січня 2023 року чи з 1 липня, коли відбудеться скасування. Бо в першому випадку тих ФОПів, які з початку року встигли заробити понад 7 818 900 гривень (ліміт доходу для 3 групи), автоматично переведуть на загальну систему оподаткування.

Тарифи на газ

Побутові клієнти Нафтогазу як мінімуму до 1 травня 2024 року сплачуватимуть 7,96 грн за куб. м.

Як пояснив голова правління компанії Олексій Чернишов, не змінювати тарифи вирішили через війну та скрутне фінансове становище багатьох клієнтів.

Збільшення субсидій

Держава очікує на зростання кількості субсидіантів після змін у тарифах на світло. Тим часом заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак запевнила, що держава підтримає усіх громадян, які потребують допомоги.

"Якщо родина отримує пільгу, це означає, що вона не буде сплачувати за комунальні послуги повністю чи частково — на той відсоток, який для неї передбачений законодавством" – зазначила вона.

Раніше ми розповідали, про які умови реструктуризація кредитної заборгованості потрібно знати українцям. Також ми писали, чи отримають українці пенсійні доплати у червні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.