Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Шкільна задача може стати викликом для дорослих: розв’язати здатні не всі

Інколи умови математичних задач здатні заплутати і ввести в оману, тож для правильного розв’язку треба включити логіку

Фото: Pexels

Проста задача для школярів, яку можуть не осилити дорослі

Фото: Pexels

Здавна математичні завдання і головоломки користуються популярністю серед дітей та дорослих. Вони спроможні розвинути критичне мислення, творчі здібності та навички прорахунку. Плюс за задачами інколи цікаво провести вільний вечірній час.

Сайт Pro Гроші пропонує знайти правильну відповідь в одній заплутаній, але досить простій задачі.

Умова не передбачає жодних складних математичних рівнянь і прикладів. Є лише кілька чисел, які відповідають початковому завданню. Необхідно розплутати клубок і скласти вірний порядок обчислення, щоб відшукати розв’язок.

Задача на логіку для школярів
Задача на логіку для школярів
Фото: Pro Гроші

Як видно, це задачка для школярів початкових класів. Її складність у тому, щоб правильно зрозуміти умову та логічно дійти до відповіді. Отже, з тексту випливає, що 100-4=96. Це число ділиться на те, яке ми намагаємося виявити.

Також у прикладі 90-18=72 знайдене значення ділиться на невідоме. А якщо дізнатися їхню різниця 96-72=24, ми так само зможемо поділити число на шукане.

Виходить, що 96, 72 і 24 – це ключі до розгадки завдання. На них можна поділити одне число та отримати ціле значення. Шляхом нехитрих розумових маніпуляцій можна здогадатися, що мова про число 24:

  • 96÷24=4
  • 72÷24=3
  • 24÷24=1

Головоломка з творчим мисленням

Раніше ми розповідали про цікавий вид головоломки, який стимулює творче мислення і вимагає нестандартного підходу до розв'язання. Часто такі завдання містять відповіді, які не можна знайти шляхом звичайних аналітичних або логічних методів. Замість цього головоломки заохочують думати творчо, уявляти різні сценарії і використовувати неочікувані підходи.

Стандартним прикладом подібного є завдання з сірниками, коли потрібно з неправильного рівняння скласти вірне шляхом перекладання дерев’яних паличок. Це сприяє розвитку креативності, оскільки потребує шукати нові способи розв'язання.

Спробуйте у рівнянні 8+0=5 видалити два сірники, щоб вийшла правильна відповідь. Розв’язкою головоломки є концентрація на цифрі 8. Необхідно перетворити її на 5, адже 5+0= 5, що і потрібно отримати в результаті. Для трансформації варто забрати дві вертикальні палички у верхній та нижній частині вісімки.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яку математичну задачу для 5 класу не осилять всі дорослі. Також ми повідомляли, що спробувати має кожен і розповідали, яка головоломка змушує замислитися навіть найвпевненіших.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.