Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як вирішити цю задачу? Цікава головоломка на логіку, увагу та вміння рахувати

Від деяких загадок на логіку голова йде обертом, хоча насправді, розібравшись в умовах, можна легко знайти правильне рішення

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Математична задача, над якою треба подумати

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В дорослому віці дуже корисно тренувати логічне мислення і згадувати математичні правила. Це не дозволяє мозку розслаблятися, тож у критичній ситуації ви з більшою вірогідністю швидко вирішите проблему. Плюс – це весело, адже вимагає розумових зусиль. Хоча далеко не завжди вдається знайти правильну відповідь через закручені умови задачі.

Сайт Pro Гроші пропонує перевірити, наскільки ви пам’ятаєте математику та вмієте застосовувати логічне мислення.

Завдання складне не стільки розв’язком, скільки умовою. Потрібно добре вчитатися у текст і розкласти його на складові, з яких потім вийде сформувати правильне рівняння.

Математичне завдання, яке не всі зможуть вирішити
Математичне завдання, яке не всі зможуть вирішити
Фото: Pro Гроші

Щоб добратися до вірної відповіді, слід розв’язати рівняння. Для цього треба згадати деякі математичні правила зі шкільної програми. Причому їх вивчають зовсім не у старших класах.

Основа прикладу – кількість років усіх членів родини. З умови зрозуміло, що це 81. Позначимо вік дівчинки буквою х (ікс). Якщо вона молодша за брата в 5 разів, то йому повинно бути 5х років. Мамі, виходить, 25х років. А батькові – 50х, оскільки він старший за дружину вдвічі.

Тоді рівняння матиме такий вигляд:

х + 5х + 25х + 50х = 81

Його розв’язок вже не повинен бути складним для дорослих, адже не вимагає великих знань. Додавши всі складники, отримаємо 81х = 81. Отже х = 1. Це вік дівчинки, їй виповнився один рік. Значить брату 1*5 = 5 років.

Ще одна непроста задача для мозку

Раніше ми пропонували читачам знайти рішення ще одного завдання, але з сірниками. Традиційна головоломка, яка вимагає логічного мислення та просторового бачення. Перед вами – приклад з неправильною умовою. Необхідно перекласти один сірник таким чином, аби розв’язок виявився вірним.

Даний приклад розвʼяже не кожен
Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Щоб отримати правильне рішення, потрібно поміняти місцями тільки один сірник. А саме – забрати його з цифри 8, щоб вийшов 0. І додати до мінуса, перетворивши знак на плюс. Так приклад трансформується: 0 + 3 = 3.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що мозок буде в шоці та розповідав, яку математичну задачу для 5 класу не осилять всі дорослі. Також ми повідомляли, який математичний приклад буде не кожному під силу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.