Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мозок буде "плавитися": головоломка для дітей, яка під силу не кожному дорослому

Для покращення навичок мислення іноді необхідно вдаватися до вирішення головоломок, навіть якщо вони здаються легкими

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Головоломка на логіку, яка потребує творчого мислення

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Дуже популярними не тільки серед школярів, але й дорослих є веселі головоломки з сірниками. Суть подібних завдань – з обмеженою кількістю спроб виправити рівняння, щоб математична дія була правильною. На перший погляд, нічого складного, але для вірного розв’язку треба увімкнути логіку та уважність.

Сайт Pro Гроші пропонує спробувати свої сили та вирішити завдання, запропоноване у матеріалі.

Головоломка являє собою просте рівняння на додавання: 8 + 0 = 5. Звісно, це неправильне рішення, і потрібно за допомогою певних маніпуляцій зробити дію правильною. Складність гри в тому, щоб видалити з рівняння 2 сірникові палички. Їх треба не перекладати в інші місця, а повністю викинути з прикладу.

Головоломка з сірниками на логіку
Головоломка з сірниками на логіку
Фото: Pro Гроші

Щоб розгадати головоломку, варто увімкнути свої навички мислення та спробувати думати різними способами. Навчившись швидко справлятися зі схожими завданнями, ви здійсните кілька корисних апгрейдів і зможете:

  • стимулювати розумову активність;
  • розслаблятися за бажанням;
  • менше втомлюватися;
  • швидко вирішувати проблеми;
  • критично мислити;
  • звертати увагу на деталі.

Розв’язком головоломки є концентрація на цифрі 8. Потрібно перетворити її на 5, щоб отримати правильне рівняння 5 + 0 = 5. Трансформувати вісімку дуже просто: варто забрати два вертикальні сірники у верхній та нижній частині. Звісно, легко впоратися із завданням зможуть люди, які мають хист до творчого мислення та вміють працювати зі своєю уявою.

Вирішення головоломки з сірниками
Вирішення головоломки з сірниками
Фото: Pro Гроші

Математичний приклад, що під силу не всім

Раніше ми пропонували читачам спробувати розв’язати заплутаний математичний приклад: 32-33÷3+2-24÷4=? Насправді він не складний, якщо знати черговість здійснення дій. У школі всі проходили правило порядку математичних операцій під назвою PEMDAS. Якщо завжди його використовувати, то проблем із задачами ніколи не буде.

Спочатку треба 33 поділити на 3, що дорівнює 11. Далі 24 поділити на 4, це буде 6. Потім варто віднімати й додавати числа в послідовності, дотримуючись порядку операцій: 32-11+2-6. Таким чином, правильна відповідь на приклад – 17.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яку математичну задачу для 5 класу не подужають всі дорослі. Також ми повідомляли про математичний приклад, який під силу не кожному.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.