Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Правила видачі паспортів планують оновити – що нового очікує на маленьких українців

Розповідаємо про неочікувану ініціативу, яку хочуть узаконити в Україні народні депутати

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям хочуть дарувати книжки під час видачі паспортів та свідоцтв про народження

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Народні депутати хочуть, щоби якомога більше українців цікавилися книгами. Задля цього обранці вони вигадали цікаву схему, яка дозволить підтримувати розповсюджувачів видавничої продукції.

Так, на сайті Верховної Ради з'явився законопроєкт №9568, який передбачає, що громадянам даруватимуть сертифікат на придбання книг у паперовій та електронній формі.

Так звану "натуральну допомогу" українцям надаватимуть під час видачі свідоцтва про народження та коли громадянин, якому виповнилося 14 років, отримуватиме паспорт.

"Сертифікат можна буде використати лише для придбання книжкових видань державною мовою у розповсюджувача видавничої продукції, який внесений до Державного реєстру видавців", — йдеться у пояснювальній записці до документа.

Відомо, що ініціаторами законопроєкту виступили Володимир В'ятрович, Микита Потураєв, Микола Княжицький та інші. Наразі документ має розглянути Комітет Верховної Ради України (ВРУ) з питань гуманітарної та інформаційної політики. Якщо законопроєкт погодять, його направлять на розгляд парламенту.

Книги у в'язницях

Нещодавно стало відомо, що ув'язнені в Україні можуть отримати нагоду зменшити термін перебування у в'язниці в обмін на читання книжок.

На думку нардепів, злочинці мають читати лише правильні книги – це ті, які затвердить Мін'юст, українською мовою в електронному або друкованому вигляді.

Передбачається, за кожну прочитану книжку термін ув'язнення зменшуватиметься на три дні. Максимальна кількість прочитаних книжок, які зараховуватимуться — десять. Депутати переконані, що їхня ініціатива стане чудовою можливістю для ув'язнених дбати про свій саморозвиток.

200 тисяч доларів за книгу з рецептами

Таку суму американське видавництво заплатило відомому українському шеф-кухарю Євгену Клопотенку. Це найбільший гонорар в історії США як для шефа, який не є американцем.

Книга з авторськими рецептами Клопотенка вийшла друком навесні 2023 року. Цікаво, що до друку книгу підготували за два місяці, хоча зазвичай над такими проєктами працюють понад рік.

Раніше ми розповідали про книжки, які варто прочитати, якщо хочете стати мільйонером. Ще ми писали про топ-5 художніх книг про гроші, які має прочитати кожен.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.