Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Час, який вирішує все: як "правило 72 годин" зробить з вас мільйонерів

Прокрастинація та відтягування справ деструктивно впливають на ваш шлях до успіху

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Що собою являє "правило 72 годин"

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як часто у вас з’являються думки про саморозвиток, відкриття власної справи тощо, якими ви можете "горіти" протягом дня, а на наступну добу втрачаєте мотивацію та жагу до реалізації задуманого? Ви відтягуєте здійснення перших кроків до моменту, коли тяга зникає, прокрастинуєте і згодом починаєте думати, що зовсім не потребували цієї ідеї.

Сайт Pro Гроші розповідає, яке одне правило допоможе будь-кому досягти мети.

Що пропонує німецький фінансовий консультант

Вихід з ситуації підказав письменник, підприємець та один з провідних фінконсультантів Німеччини Бодо Шефер. У світових бестселерах "Шлях до фінансової свободи" та "Закони переможця" він навчає послуговуватися "правилом 72 годин", про яке також детально розповідає на семінарах і відкритих лекціях у Німеччині, Бельгії, США, Австралії, Туреччині та ін.

Якщо пояснити правило простими словами, то воно означає, що ідею, яка спала на думку, потрібно реалізовувати протягом 72 годин, не відкладаючи перші кроки на невизначений час. Якщо слідувати пораді, то у 95% випадків вдасться зрушити з мертвої точки та перетнути найважчий психологічний рубіж, після якого мозок автоматично запрограмується на подальший рух вперед та успіх.

Звісно, мова не про повноцінне втілення, а лише про початкові етапи. Наприклад, якщо ви у неділю ввечері вирішили, що з понеділка почнете вивчати іноземну мову чи ходити у спортзал, то одразу здійсніть необхідні пункти, без яких не вдасться продовжити реалізацію. Зокрема дослідіть наявність пропозицій на ринку, вивчіть ціни та час занять, дізнайтеся про наявність абонементу, відкладіть суму на оплату першого місяця тощо.

Все сказане потрібно зробити в перші 72 години після того, як думка прийде в голову. Якщо одразу почати рухатися у потрібному напрямку, то бажання збережеться на довгий час, підкріплене конкретними діями, і не зникне до фінального моменту.

Як правильно користуватися цими годинами?

Бодо Шефер знає, як мрію перетворити у реальний стан речей: потрібно перейти з режиму "я думаю" в режим "я дію". Тобто братися за практику негайно, не чекаючи кращого часу чи хороших життєвих обставин. Навряд чи найбагатші люди світу, які лідирують у списку Forbes, дозволяють собі прокрастинувати, якщо мова йде про втілення ідей. Думка, що народжується в голові, збільшує їх гаманець та наповнює фінансами, тож кожна година простою здатна негативно вплинути на доходи.

Кроки, які варто реалізувати за 72 години, не є універсальними, а залежать від конкретної ситуації. Наприклад, уявіть, що ви запланували відкрити магазин з продажу одягу. Першими діями будуть:

  • вибір місця розташування магазину;
  • сформована назва торгової точки;
  • продумана концепція, куди входить ексклюзивність пропозицій споживачам;
  • розрахунок основних джерел доходу та витрат;
  • аналіз конкурентного ринку;
  • підбір документів для юридичного оформлення магазину.

Правило 72 години є універсальним. Його можна застосовувати у будь-якій життєвій сфері (бізнес, відносини, здоров'я), та бути впевненим у позитивному результаті, адже це неодноразово підтверджено на практиці, а не лише в теорії. Складаючи приблизний план дій на кілька діб, ви не втратите швидко інтерес до задуму та зможете слідувати крокам, допоки не дістанетеся фінішної точки.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які навички потрібно розвивати, щоб "хакнути" цей світ. Також ми повідомляли, як потрібно думати, щоб впіймати успіх "за хвіст".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.