Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як розбагатіти у 2023 році: 5 мотиваційних книг, написаних мільйонерами

Рекомендуємо прочитати літературу, написану успішними та багатими людьми, які розповідають про власний досвід

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Книги для підвищення фінансової грамотності

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Книг нехудожнього спрямування про бізнес, економіку, фінансову грамотність, успіх підприємництва існує чимало. Але більшість написані людьми, які не позиціонують себе багатими. Їх автори – коучі, ціль яких – спрямувати читачів у правильне русло мислення щодо грошей.

Але тим, хто дійсно хоче розбагатіти, варто прислухатися не до фінансових консультантів, а до людей, які пройшли цей важкий шлях. Існує вислів: щоб стати мільйонером, потрібно поводити себе як мільйонер. На щастя, чимало фінансових магнатів розповіли, як їм вдалося досягти вершини, та зафіксували слова у книгах.

Сайт Pro Гроші рекомендує 5 книг, які допоможуть розбагатіти у 2023 році, адже на сторінках автори діляться секретами заробітку.

"Найбагатша людина у Вавилоні", Джордж Клейсон

Автор впевнений, що фінансові закони у 21 столітті мало відрізняються від економічних трендів стародавнього Вавилону. 6 тисяч років тому люди розуміли, як правильно поводитися з грошима: відкладати, стежити за витратами, змушувати доходи множитися, оберігати капітал, забезпечувати безбідне майбутнє, розширювати можливості для заробітку тощо. Книга написана у формі збірки притч, які допоможуть зазирнути у суть фінансових проблем і накопичити навички для заробляння і примноження грошей, як це робили мешканці Вавилону.

"Як 5 доларів перетворити в 50 мільярдів. Стратегія і тактика великого інвестора", Уоррен Баффет

Ця книга – путівник для людей, які хочуть займатися інвестиціями, але не знають, з чого почати та як правильно діяти. Уоррен Баффет – відомий на весь світ мільярдер, і на основі його досвіду читачі зрозуміють правила успішного інвестування. Він простою мовою подає універсальні принципи дій будь-якого інвестора: не купувати акції компаній малого чи середнього масштабу, не піддаватися ентузіазму натовпу, не вкладатися у сумнівний бізнес, самостійно вивчати настрої на фондовому рину у реальному часі тощо. Головне – мати терпіння та чекати сприятливих умов для купівлі акцій.

"Думай як мільйонер. 17 уроків достатку для тих, хто готовий розбагатіти", Харв Екер

На думку автора, всі спроби розбагатіти будуть приречені на провал, якщо всередині людини не закладена налаштована на успіх фінансова програма – така, що притягує гроші. Проте навіть за її першочергової відсутності можна докласти зусиль, щоб змінити свою програму та стати магнітом для приваблення багатства. У книзі розповідається, як це зробити: потрібні зібраність, завзятість, терпіння, компетентність, мужність, жертовність, ризик втрат тощо. Кожен, хто готовий до неймовірних зусиль, знайде в книзі ефективні настанови.

"Психологія інвестицій. Як перестати робити дурниці зі своїми грошима", Карл Річардс

Ця книга розповідає про найпоширеніші помилки, які роблять люди, коли витрачають або інвестують гроші. Часто здається, що ми приймаємо правильні, зважені фінансові рішення, поки не стає пізно і доводиться пожинати результати неефективного управління власним капіталом. Досвідчений інвестор описує багаторічні спостереження про найпоширеніші помилки пересічних громадян у їхньому намаганні досягти успіху й розбагатіти. Автор навчить управляти емоціями, заробляти на ринкових коливаннях, управляє рухом капіталу без ризику його втратити.

"Не бійся діяти. Жінка, робота і воля до лідерства", Шеріл Сендберг

Шеріл Сендберг – колишній віце-президент Google, член ради директорів Starbucks та The Walt Disney Company, а з 2008 року – операційний директор. Погодьтеся, послужний список вражає, тому не залишається сумнівів, що ця жінка здатна навчити, як позиціонувати себе у соціумі та домінувати. Мова про пошуки "місця під сонцем" у чоловічому світі, де найкращі посади, найбільші зарплати та унікальне коло зв’язків доступні лише чоловічій статі, а жінкам залишається "бути привітними, часто посміхатися і приховувати амбіції". Шеріл Сендберг пропонує залишити в минулому ці застарілі установки, а натомість навчитися відстоювати позицію, критикувати та приймати критику, працювати з командою, лідирувати.

Раніше сайт Pro Гроші писав про 6 фільмів-історій успіху реальних людей. Також ми повідомляли, що книжка з історії України не допомогла: Маск знову заговорив про капітуляцію перед Росією.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.