Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Євген Клопотенко став рекордсменом у США: за що йому заплатять 200 тисяч доларів

До друку книгу Євгена Клопотенка підготували за два місяці, хоча зазвичай над такими проєктами працюють понад рік.

Фото: UnsPlash. Колаж: Pro Гроші

Євген Клопотенко отримає найбільший гонорар в історії США

Фото: UnsPlash. Колаж: Pro Гроші

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко отримає найбільший гонорар в історії США за публікацію книги з авторськими рецептами.

Про це розповіла виданню Ain.business бізнес-партнерка Клопотенка Олександра Фідкевич.

За її словами, американське видавництво заплатить Євгену Клопотенку 200 тисяч доларів. Така сума — найбільший гонорар в історії США як для шефа, який не є американцем. Попередній рекорд на 30% менший – близько $140 000.

"По-перше, американське видавництво видасть книгу з рецептами Клопотенка, що вже само по собі — велика подія. По-друге, Клопотенко отримає найбільший гонорар в історії США як шеф, що не є американцем. Мова про $200 000. Попередній рекорд на 30% менший — близько $140 000", — розповіла Фідкевич журналістам.

Відомо, що до друку книгу підготували за два місяці, хоча зазвичай над такими проєктами працюють понад рік. Книга має з'явитися на світ навесні 2023 року.

Хто такий Євген Клопотенко

Відомий шеф-кухар, співзасновник ресторану "Сто років тому вперед", бістро "Інші" у Львові та стріт-фуду "Інші. Парк". Клопотенко постійно займається популяризацією української кухні. Наприклад, за його ініціативою, український борщ потрапив до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Варто також зазначити, що впродовж останніх чотирьох років команда Клопотенка підготувала 5 книг загальним тиражем близько 43 000 примірників. Першу книгу, де описані 70 найпопулярніших рецептів, перевидають уже всьоме.

Книга "Зваблення їжею з українським смаком" перетворилась на продукт, що допомагає Клопотенку в міжнародній експансії. У 2021 книжку переклали англійською, німецькою її опублікували восени минулого року. Вже у січні має вийти польська версія, а згодом – іспанська.

Раніше ми розповідали, що американський журнал Time визнав персонами року президента України Володимира Зеленського та Дух України. Також ми писали, хто і як заробляє на собаці, на ім'я Патрон.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.