Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Після Авакова і Коломойського: правоохоронці влаштували обшуки у депутата від ОПЗЖ

Українські правоохоронці влаштували ще один обшук зранку 1 лютого — цього разу у депутата від ОПЗЖ Вадима Столара

Фото: Вадим Столар/Facebook, СБУ. Колаж: Pro Гроші

Правоохоронці обшукують народного депутата

Фото: Вадим Столар/Facebook, СБУ. Колаж: Pro Гроші

Після повідомлень про обшуки в будинках українського олігарха Ігоря Коломойського та колишнього керівника МВС Арсена Авакова, з'явилася інформація, що правоохоронці завітали у гості до народного депутата від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Вадима Столара.

Про це повідомляє видання РБК-Україна.

Детальна інформація про причини обшуків у народного депутата наразі невідома. Сам Вадим Столар цю подію теж не коментує.

Тим часом за інформацією народного депутата від партії "Європейська солідарність" Олексія Гончаренка, обшуками у Вадима Столяра займаються співробітники СБУ. Причина — підозра у фінансуванні тероризму.

Що відомо про Вадима Столара

Широкому загалу про Вадима Столара стало відомо у 2015-2017 роках, коли ЗМІ почали пов'язувати його зі сферою будівництва у Києві. Зокрема, за інформацією видання Європейська правда, Столар був причетний до компаній ENSO та bUd development. Так, під наглядом депутата у центрі столиці будувалися комплекси бізнес-класу та житлові комплекси.

Втім, влітку 2022 року Вадим Столар вийшов із девелоперських компаній, які займаються будівництвом житла у Києві. Йшлося про компанії ENSO та bUd development. А нещодавно, як повідомляло видання Українська правда, депутат намагався виїхати з України, але його не випустили.

У 2021 році бізнесмен посів 64 місце у рейтингу Forbes зі статками у розмірі 175 мільйонів доларів.

Обшуки 1 лютого

Раніше ми вже розповідали, що 1 лютого правоохоронці обшукували будинок, у якому нині фактично живе український олігарх Ігор Коломойський. Відомо, що СБУ зацікавили можливі махінації в компаніях Укртатнафта та Укрнафта, а саме — відсутність сплати митних платежів та розтрата нафтопродуктів на 40 млрд гривень.

Крім того, спецслужби навідалися до ексглави МВС Арсена Авакова. За його словами, обшуки ініціювали через закупівлю французьких вертольотів Airbus — справу шестирічної давності.

Проте це лише частина приводу: основне підґрунтя відвідування СБУ та Державного бюро розслідувань стосувалося трагедії у Броварах.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому президента Мотор Січі В'ячеслава Богуслаєва запідозрили у співпраці з терористами так званої ДНР. Також ми розповідали, що СБУ арештувала майно Дмитра Табачника, який ховається в Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.