Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

СБУ влаштувала обшуки у Коломойського – що відомо

Наразі Служба безпеки України проводить перевірку в будинку олігарха

Фото: УНІАН, РБК-Україна. Колаж: Pro Гроші

Мова йде про махінації в компаніях

Фото: УНІАН, РБК-Україна. Колаж: Pro Гроші

СБУ прийшла з обшуками до українського олігарха Ігоря Коломойського. Наразі відомство проводить перевірку в будинку, де він живе.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Відомо, що мова йде про махінації в компаніях "Укртатнафта" та "Укрнафта". СБУ розслідує розтрату нафтопродуктів на 40 млрд гривень та ухилення від сплати митних платежів.

Деталі справи

18 вересня стало відомо, що детективи НАБУ також провели обшук у Коломойського за місцем його проживання на курорті Буковель. Обшук відбувався у справі Укрнафти, що нині перейшла у власність держави.

Крім того, США звинувачують бізнесмена в розкраданні мільярдів доларів із ПриватБанку, а також у тому, що він використовував компанії для відмивання цих грошей у США та в усьому світі. Міністерство юстиції США подало вже чотири позови про конфіскацію активів Коломойського і його партнера Боголюбова.

Крім того, проти нього застосовані санкції, що унеможливлюють для бізнесмена і членів його сім’ї в’їзд до Сполучених Штатів.

Олігарх все заперечує

Ігор Коломойський заперечує всі звинувачення. За його словами, всі інвестиції у США були зроблені з власних коштів, отриманих у 2007-2008 роках за угодою з компанією "Євраз", і з доходів інших бізнесів, що зберігалися у ПриватБанку.

Що відомо про Коломойського

Це український олігарх, політик і колишній управлінець єврейського походження, співвласник групи "Приват". За даними Вікіпедії, він відомий корупціонер, який фінансує українську політичну партію "За Майбутнє".

2020 року, за оцінкою OCCRP, Ігор Коломойський входив до четвірки найбільших корупціонерів світу через звинувачення у крадіжці 5 млрд доларів ПриватБанку через низку офшорів.

Також він колишній член наглядових рад ПриватБанку, нафтопереробного комбінату "Нафтохімік Прикарпаття", а також нафтовидобувної компанії "Укрнафта".

З 2 березня 2014 по 24 березня 2015 олігарх був головою Дніпропетровської ОДА. З 5 березня 2021 року чоловік перебуває під санкціями США у зв'язку з причетністю до значної корупції.

Мережу готелів Reikartz заарештували у Львові

Львівський суд арештував майно мережі готелів Reikartz російського бізнесмена Юрія Васіна на загальну суму понад 55 млн гривень. Заклад працював і у Львові, однак його власник сплачував податки Росії, а отже фінансував війну.

Зараз йде досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та службове підроблення (ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

У державну власність передадуть 80% майна мережі загальною вартістю 55 млн гривень.

Раніше ми писали, що СБУ арештувала майно Дмитра Табачника, який ховається в Криму. Також сайт Pro Гроші розповідав, що відбувалося з акціями Газпрому у 2022 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.