Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не герой, а зрадник? У СБУ натякнули, ким насправді був президент Мотор Січі Богуслаєв

Слідство вважає, що вже після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, пан Богуслаєв фінансово підтримував "ДНР"

Колаж: Pro Гроші

Колаж: Pro Гроші

Служба безпеки України викрила факти співпраці президента Мотор Січі В'ячеслава Богуслаєва з терористами так званої ДНР.

Про це повідомила у середу, 1 лютого, пресслужба СБУ.

"Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили нові факти злочинної діяльності президента АТ Мотор Січ, який підозрюється в роботі на агресора", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час слідчо-оперативних дій правоохоронці з'ясували, що після того, як РФ розпочала повномасштабну війну проти України, Богуслаєв фінансово підтримував терористичну організацію "ДНР". Зокрема, через сплату "податків" та "зборів" до бюджету цього квазіутворення.

До того ж, як вважає слідство, президент Мотор Січі співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року перебуває під контролем проросійських терористів.

"Його метою було постачання авіакомплектуючих до підприємств військово-промислового комплексу РФ", — зазначають у СБУ.

Також встановлено, що через оборудку "бюджет" "ДНР" отримав понад 290 млн російських рублів, як "податки" від реалізації авіапродукції для потреб російських окупантів.

"Ці гроші керівники окупаційної адміністрації Донецька спрямовували на потреби військових угруповань РФ, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті", — підкреслили у пресслужбі відомства.

Зважаючи на вищезгадані факти, слідчі Головного слідчого управління СБУ повідомили колишньому очільнику Мотор Січі про нову підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації).

Повідомляється також, що у ході нових обшуків було виявлено, що у В'ячеслава Богуслаєва є понад два десятки медалей, грамот та почесних нагород від представників військово-політичного керівництва Росії.

Арешт В'ячеслава Богуслаєва: що відомо

Співробітники СБУ затримали В'ячеслава Богуслаєва 23 жовтня 2022 року через підозру у здійснені колабораційної діяльності. Йому, а також начальнику Департаменту зовнішньоекономічної діяльності Олегу Дзюбі, якого теж взяли під варту, тоді інкримінували ст. 111-1 Кримінального кодексу (колабораційна діяльність) ️та ст. 111-2 ККУ (пособництво державі агресору).

Вважається, що затримані підпільно продавали росіянам деталі для виготовлення та ремонту ударних вертольотів типу️ Мі-8 АМТШ-ВН "Сапсан", КА-52 "Алігатор", Мі-28Н "Нічний мисливець".

За інформацією слідства, Богуслаєв і Дзюба активно співпрацювали з комерційними структурами країн Близького Сходу, таким чином уникаючи заборони на торгівлю з агресором. Посередницькі компанії відправляли замовлення для заводу нібито від західних клієнтів, але виготовлена продукція доставлялася у РФ.

Раніше ми розповідали, що у Львові арештували мережу готелів Reikartz російського бізнесмена Юрія Васіна.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.