Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Сума вражає! СБУ арештувала майно Дмитра Табачника, який ховається в Криму

Ще у листопаді минулого року йому повідомили про підозру за державну зраду, яку він вчинив в умовах воєнного стану

Фото: СБУ, Вікіпедія, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Дмитро Табачник наразі переховується від правосуддя

Фото: СБУ, Вікіпедія, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Служба безпеки України наклала арешт на майно колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника, який працював за часів Віктора Януковича. Він підозрюється у державній зраді.

Про це пише СБУ.

Загальна сума арештованих активів становить більше ніж 2 мільйонів доларів. Це насамперед нерухомість, земельні ділянки та гроші в іноземній валюті.

Деталі

Для того, щоб приховати свої статки від можливої конфіскації на користь держави, Дмитро Табачник заздалегідь переписав все майно на своїх родичів, а саме:

  • ½ квартири в історичній частині Києва площею 126 кв. м;
  • житловий будинок площею понад 600 кв. м;
  • 5 земельних ділянок в елітному котеджному містечку поблизу столиці загальною площею майже 1 га;
  • банківський рахунок на 147 тис. дол.

Що відомо про Дмитра Табачника

Ще у листопаді минулого року йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Чоловік брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених районах Херсонської та Запорізької областей. Для цього він особисто консультував місцевих гауляйтерів і готував проєкт доповідної записки на заступника голови уряду РФ щодо забезпечення озброєної охорони "виборчих дільниць".

Наразі зрадник переховується у тимчасово окупованому Криму.

Мережу готелів Reikartz заарештували у Львові

Львівський суд арештував майно мережі готелів Reikartz російського бізнесмена Юрія Васіна на загальну суму понад 55 млн грн. Заклад працював і у Львові, однак його власник сплачував податки Росії, а отже фінансував війну.

Зараз йде досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та службове підроблення (ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

У державну власність передадуть 80% майна мережі загальною вартістю 55 млн гривень.

Раніше ми писали, що енергетичний дохід Росії через санкції впав до мінімуму за 14 місяців. Також сайт Pro Гроші розповідав, що відбувалося з акціями Газпрому у 2022 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.