Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Не треба розганяти паніку". Військові пояснили, чи зможе Росія атакувати найближчим часом

Очікувалося, що росіяни завдадуть чергових ударів по об'єктах критичної інфраструктури на початку тижня

Колаж: Pro Гроші

Українців попередили щодо ймовірності ударів РФ

Колаж: Pro Гроші

Загроза нового ракетного удару найближчим часом залишається, Росія може нагнітати ситуацію, щоб атакувати неочікувано.

Про це заявила начальниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона закликала українців бути готовими до чергових обстрілів та можливих відключень світла.

"Те, що така атака не сталася на початку тижня, коли вони її планували, і про що було попереджено населення – не треба розганяти як зайву паніку, яку розганяли влада та військові. Це попередження і нагадування про те, що війна триває. Ворог використовує інтервали у 7-10 діб для того, щоб підготувати свої потужності й, цілком ймовірно, може нагнітати таку ситуацію", – пояснила Гуменюк.

Вона переконана, що Росія може завдати удару будь-коли, адже зосереджує літаки та ракетоносії, що свідчить про підготовку до ракетного удару.

"На летовищах Росії накопичена стратегічна авіація споряджена, тактична авіація споряджена, ракетоносій виведений на чергування — це непрямі ознаки підготовки удару", — зазначила Гуменюк.

Коли Росія може знову атакувати Україну

Як відомо, у понеділок 28 листопада у Чорному морі вперше за тривалий час з'явився на бойовому чергуванні ракетоносій. Він несе ракети типу "Калібр" на своєму борту.

Також повідомлялося, що ВКС РФ підготували до 20 стратегічних бомбардувальників з боку Каспійського моря: на аеродром міста Енгельс у Саратовській області перекинуто додаткові Ту-95. Раніше для завдання ударів застосовувалося не більше 11 літаків одночасно.

Масовану ракетну атаку прогнозували 29 листопада. Росія навіть підіймала в повітря бомбардувальники, але пусків ракет не було.

Крім того, увечері 27 листопада президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян з попередженням про підготовку до нових обстрілів. Він вважає, що тиждень, який розпочався, буде не менш складним, ніж попередній.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія також закликав українців готуватися до повторних тривалих відключень світла. Він попросив заздалегідь приготувати запаси продуктів у сухому вигляді на тривалий період. Арахамія переконаний, що вже найближчим часом будуть "нові блекаути".

Раніше ми писали про те, чи скоротять українцям відключення електрики. Також ми пояснювали, як користуватись грошима, коли немає світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.